U Ducati jsou připraveni na Brno

vydáno 10. 8. 2011, text Jiří Nykodým, foto Ducati Corse

 Jezdci továrního týmu Ducati Marlboro si po závodě na americké trati Laguna Seca dopřáli zaslouženou dovolenou a nyní jsou již připraveni nastoupit do víkendové Grand Prix České republiky na Masarykově okruhu. Rossi byl v minulosti na jihu Moravy úspěšný, dokázal zde sedmkrát zvítězit, Nicky Hayden dojel v Brně jednou na pódiu.

Valentino Rossi: "Po Laguně Sece jsem si užil pár dnů dovolené na pláži nedaleko mého domova. Byla to krátká přestávka, ale stačila na to, abych si dobil baterie pro druhou polovinu sezony. Nyní nás čeká tradiční závod v Brně. Vždy tam jedu moc rád, tamní trať mám rád, protože je příjemná, široká a hodně rychlá. Vždy se mi v Brně dařilo a zároveň je to pro mne speciální místo, protože tam jsem zajel moje první pole position, poprvé vyhrál závod a také šampionát. Během celého víkendu a potom i v pondělním testu budeme pokračovat v nastavování naší motorky, potřebujeme snížit ztrátu na ty nejrychlejší."

Nicky Hayden: "Máme za sebou krátkou pauzu, ale naštěstí to nebylo zcela bez motorek! Pátého srpna jsem dostal možnost řídit Ducati 1198 SP na okruhu v Indianapolis, kde byl položen nový povrch od páté do šestnácté zatáčky. Je to skvělá trať a po opravě už je bez nerovností, takže je ještě zábavnější a bezpečnější. Velký dík patří severoamerické Ducati, která mi umožnila tento test. Nyní už jsem připraven na Brno. Je to hodně rozdílný okruh od Sachsenringu a Laguny, kde jsem jeli poslední dva závody. Brno je dlouhá a otevřená dráha. Víme, že pro nás nebude tento víkend jednoduchý, ale musíme dál tvrdě pracovat. Je jasné, že každý u Ducati dělá maximum, takže i my se musíme pokusit získat co nejlepší výsledek. Zároveň pro nás bude hodně důležitý pondělní test, o víkendu budu jezdit s GP11 a v pondělí vyzkouším novou motorku."


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...