Elías míří do superbiků

vydáno 13. 9. 2011, text Jiří Nykodým, foto RZ

Španělský jezdec Toni Elías dnes absolvoval na italském okruhu Misano Adriatico svůj první test závodního superbikového speciálu. Osmadvacetiletý Španěl v Itálii osedlal superbike BMW S1000RR privátního týmu BMW Motorrad Italia a je jedním z kandidátů na sedlo motocyklu Jamesa Toselanda, jenž oznámil na konci minulého týdne konec aktivní kariéry.

V současné době je Elías stále jezdcem soukromého týmu Honda LCR v šampionátu MotoGP, vzhledem k velmi špatným výsledkům v letošní sezoně se ale očekává pro příští sezonu jeho přestup do mistrovství světa superbiků.

„Test rozhodně nebyl plánován jako konkurz na jezdce, který by nahradil Jamese Toselanda. Toni má stále smlouvu v MotoGP, takže tato možnost zatím odpadá. V několika následujících dnech budeme diskutovat s několika jezdci ohledně toho, kdo nahradí Toselanda v sedle našeho motocyklu do konce sezony. Jamesovo ukončení závodní kariéry bylo pro nás velkým zklamáním, protože on je mistr světa! Nyní se ale musíme dívat před sebe. Na tento test jsme se rozhodli pozvat Toniho, je to zkušený a citlivý jezdec, který nám může pomoci. Osobně bych chtěl poděkovat Lucio Cechinellimu a Hondě za to, že Toniho pro tento test uvolnili,“ řekl manažer týmu Serafino Foti.



Přečtěte si také

James Toseland končí  9. 9. 2011  

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...