Michek mění tým

vydáno 11. 1. 2013, text Ivo Helikar, foto Richard Gironi

Už se o tom nějakou dobu mluvilo, ale teprve teď přišla oficiální zpráva o přestupu vicemistra světa v motokrosu třídy MX3 a úřadujícího mezinárodního mistra republiky Martina Michka. Své domácí tituly získal v týmu Orion Litomyšl – RS Petrol, nově bude startovat v barvách ostravského Buksa Ados KTM týmu.


Manažer Orionu Litomyšl Petr Kovář Michkův přestup vysvětlil takto: „Během dvou let, kdy Martin působil v našem týmu, vybojoval dva domácí tituly, ze světa přivezl bronzovou a poté i stříbrnou medaili. Za tyto výsledky Martinovi touto cestou ještě jednou děkujeme, byly to pro nás, myslím si, společně strávené krásné dva roky. Nyní mu přejeme v novém angažmá hodně sportovních úspěchů, neboť přestoupil do družstva Buksa ­­/Ados, kde bude mít určitě dobré zázemí, a doufám i takovou závodní pohodu, jakou měl u nás. S Martinem se rozhodně nerozcházíme, jsme stále v kontaktu a už se těšíme, jako on, na novou závodní sezonu, sice pojede v jiném dresu, ale to pro nás není podstatné, podstatné je pro nás to, že jsme zůstali kamarády.
Naopak novou smlouvu ke konci loňského roku podepsal u nás František Smola, který je v současné době zase na tréninkovém pobytu v USA. Zde se připravuje na novou sezonu a domů se vrátí těsně před vypuknutím prvních motokrosových klání. Franta se představí v domácím mistrovství v královské kubatuře, kde bude společně s Petrem Bartošem sedlat motocykl rakouské značky KTM, od slovenského dovozce HP Moto. Ve světovém šampionátu vyzkouší po čase třídu MX3 a my společně věříme, že Franta i Péťa se ve světě neztratí a vybojují v seriálu celkově dobré umístění.“


Přečtěte si také

Motokrosová družstva ve Stříbře  19. 10. 2012  

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...