Prohlášení k usnesení vlády o financování GP České republiky

vydáno 2. 7. 2014, text Mgr. Ivana Ulmanová, foto hell

Věc: Reakce vedení společnosti Automotodrom Brno, a.s. na rozhodnutí vlády ČR v záležitosti financování Grand Prix České republiky.

Vedení společnosti Automotodrom Brno, a.s. obdrželo informaci, že vláda ČR na svém jednání 2. července přijala usnesení, kterým vyčleňuje na zajištění závodu Grand Prix České republiky 2014 celkem 30 milionů korun. Oproti původnímu návrhu předloženému ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy došlo ke snížení o 25 procent, tj. o 10 milionů korun.

Tato skutečnost a především absence návrhu systémového řešení financování závodu v následujících letech znamená pro Automotodrom Brno, a.s. jako organizaci hostící závod Grand Prix České republiky tak vysokou míru nejistoty, že by další snaha o udržení závodu byla v rozporu s povinností péče řádného hospodáře.
Za těchto okolností nemá vedení společnosti Automotodrom Brno, a.s. jinou možnost než odstoupit od současného kontraktu na závod Grand Prix České republiky pro rok 2015.

Po oznámení usnesení vlády proběhlo krizové jednání mezi vedením společnosti a hejtmanem Jihomoravského kraje. Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek na něm vedení společnosti informoval, že hodlá iniciovat jednání na úrovni ministerstev financí a školství a podniknout další kroky vedoucí k vyřešení současné situace v průběhu následujících týdnů.
Vedení společnosti hejtmana Michala Haška informovalo, že promotér společnosti očekává rozhodnutí o závodu 2015 do 13. července. Společnost Automotodrom Brno, a.s. bez odkladu seznámí promotérskou společnost se stávající situací a požádá o odklad termínu rozhodnutí.

Pokud však bude zachován současný stav, bude Automotodrom Brno, a.s. nucen k datu 13. července zahájit jednání o odstoupení od smlouvy pro rok 2015.

Mgr. Ivana Ulmanová, v. r.
předsedkyně představenstva
Automotodrom Brno, a.s.

Přečtěte si také

Prohlášení AMD Brno k závodu Moto GP v Brně 2015  15. 7. 2014

Další iČMN články

• 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

• Motorbike 11/2022
  • Výměna olejového filtru motorky
  • Motorbike 10/2022
  • Motorbike 9/2022
  • Motorbike 7-8/2022

Příspěvky motorkářů

Magazín Motoroute
před 5 dny v 15:57
Nová Honda CL500 se nese v duchu bohatého retro stylu inspirovaného modely řady CL z let šedesátých a sedmdesátých.
Magazín Motoroute
20. listopadu v 19:41
CFMOTO odhalila na EICMA 2022 nové modely
Časopis Motorbike
6. listopadu
😍 Motorbike 11/2022 😍
Pomalu se chystáme na italskou výstavu EICMA, ale ještě předtím jsme si pořádně mákli na letošním předposledním vydání Motorbike 😎. Najdete v něm tradičně nejen slušnou dávku testů motorek, skútrů a čtyřkolek, ale krom dalšího třeba i reportáže ze závodů či dalších akcí, vonících benzínem. Prostě vše, o čem má správný motorkářský časopis být.
A věříme, že se vám i listopadový Motorbike (opět rozšířený na 124 stran) bude líbit! 😈
Více na www.motolife.cz/.../motorbike-11-2022-motorbike-45f4
Všechny příspěvky ...