Prohlášení k usnesení vlády o financování GP České republiky

vydáno 2. 7. 2014, text Mgr. Ivana Ulmanová, foto hell

Věc: Reakce vedení společnosti Automotodrom Brno, a.s. na rozhodnutí vlády ČR v záležitosti financování Grand Prix České republiky.

Vedení společnosti Automotodrom Brno, a.s. obdrželo informaci, že vláda ČR na svém jednání 2. července přijala usnesení, kterým vyčleňuje na zajištění závodu Grand Prix České republiky 2014 celkem 30 milionů korun. Oproti původnímu návrhu předloženému ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy došlo ke snížení o 25 procent, tj. o 10 milionů korun.

Tato skutečnost a především absence návrhu systémového řešení financování závodu v následujících letech znamená pro Automotodrom Brno, a.s. jako organizaci hostící závod Grand Prix České republiky tak vysokou míru nejistoty, že by další snaha o udržení závodu byla v rozporu s povinností péče řádného hospodáře.
Za těchto okolností nemá vedení společnosti Automotodrom Brno, a.s. jinou možnost než odstoupit od současného kontraktu na závod Grand Prix České republiky pro rok 2015.

Po oznámení usnesení vlády proběhlo krizové jednání mezi vedením společnosti a hejtmanem Jihomoravského kraje. Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek na něm vedení společnosti informoval, že hodlá iniciovat jednání na úrovni ministerstev financí a školství a podniknout další kroky vedoucí k vyřešení současné situace v průběhu následujících týdnů.
Vedení společnosti hejtmana Michala Haška informovalo, že promotér společnosti očekává rozhodnutí o závodu 2015 do 13. července. Společnost Automotodrom Brno, a.s. bez odkladu seznámí promotérskou společnost se stávající situací a požádá o odklad termínu rozhodnutí.

Pokud však bude zachován současný stav, bude Automotodrom Brno, a.s. nucen k datu 13. července zahájit jednání o odstoupení od smlouvy pro rok 2015.

Mgr. Ivana Ulmanová, v. r.
předsedkyně představenstva
Automotodrom Brno, a.s.

Přečtěte si také

Prohlášení AMD Brno k závodu Moto GP v Brně 2015  15. 7. 2014

Články na MotoLife

• Šeri - Modely značky Durris Bikes
  • Šeri testuje - Triumph Speed Twin 1200
  • Šeri - Durris Bikes
  • Šeri - HJC RPHA 11 s vlastným dizajnom
  • Novinka 2021 - Honda CRF1100L Africa Twin

Vítej na MotoLife❗️

Podílej se na tvorbě nového sociálního motorkářského webu!

Podmínkou je pouze respektování pravidel tohoto webu.

Začít můžeš už teď »
  1. Založ si jednoduše svůj osobní profil.
  2. Pochlub se na profilu svýma motorkama, přidej fotky z cest.
  3. Přidávej motorkářské příspěvky nebo odkazy na zajímavé motorkářské články.
  4. Publikuj články, názory, blogy, fotky....
  5. Vytvoř si prezentační stránku a ukaž motorkářům co děláš.
  6. Poraď vývojářům MotoLife jak web zlepšit.

Piš na nebo využij chat na stránce MotoLife.

Příspěvky motorkářů

před 3 dny ve 23:49
V Rumunsku vyšel nový Lesní zákon regulující jízdu mimo silnice, ale následky pro milovníky off-roadu nejsou tak dramatické, jak bývá někdy prezentováno.
před 5 dny ve 22:02
Nová knížka Pavla Suchého o motorkách, které se tak úplně nepovedly...
před týdnem v 0:55
Dovozce strojů CFMOTO, firma Journeyman CZ, pro sezonu 2021 výrazně navyšuje nabídku motocyklů. K již zavedeným 3 modelům v kubatuře 650 ccm v čele s bestsellerem CFMOTO 650MT a letošní novince 300NK přibude kompletně nová modelová řada s označením CL-X.
Všechny příspěvky ...