Prohlášení k usnesení vlády o financování GP České republiky

vydáno 2. 7. 2014, text Mgr. Ivana Ulmanová, foto hell

Věc: Reakce vedení společnosti Automotodrom Brno, a.s. na rozhodnutí vlády ČR v záležitosti financování Grand Prix České republiky.

Vedení společnosti Automotodrom Brno, a.s. obdrželo informaci, že vláda ČR na svém jednání 2. července přijala usnesení, kterým vyčleňuje na zajištění závodu Grand Prix České republiky 2014 celkem 30 milionů korun. Oproti původnímu návrhu předloženému ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy došlo ke snížení o 25 procent, tj. o 10 milionů korun.

Tato skutečnost a především absence návrhu systémového řešení financování závodu v následujících letech znamená pro Automotodrom Brno, a.s. jako organizaci hostící závod Grand Prix České republiky tak vysokou míru nejistoty, že by další snaha o udržení závodu byla v rozporu s povinností péče řádného hospodáře.
Za těchto okolností nemá vedení společnosti Automotodrom Brno, a.s. jinou možnost než odstoupit od současného kontraktu na závod Grand Prix České republiky pro rok 2015.

Po oznámení usnesení vlády proběhlo krizové jednání mezi vedením společnosti a hejtmanem Jihomoravského kraje. Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek na něm vedení společnosti informoval, že hodlá iniciovat jednání na úrovni ministerstev financí a školství a podniknout další kroky vedoucí k vyřešení současné situace v průběhu následujících týdnů.
Vedení společnosti hejtmana Michala Haška informovalo, že promotér společnosti očekává rozhodnutí o závodu 2015 do 13. července. Společnost Automotodrom Brno, a.s. bez odkladu seznámí promotérskou společnost se stávající situací a požádá o odklad termínu rozhodnutí.

Pokud však bude zachován současný stav, bude Automotodrom Brno, a.s. nucen k datu 13. července zahájit jednání o odstoupení od smlouvy pro rok 2015.

Mgr. Ivana Ulmanová, v. r.
předsedkyně představenstva

Časopis Motorbike
před týdnem ve 12:49
𝗖𝗙𝗠𝗢𝗧𝗢 𝟳𝟬𝟬𝗖𝗟-𝗫 𝗔𝗱𝘃𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗲
Na dlouhodobý test se můžete těšit v našem časopisu Motorbike, který si můžete předplatit a bude vám chodit rovnou do schránky!
Bikes.cz
4. ledna
Letos uplyne 120 let od založení společnosti Harley-Davidson
Časopis Motorbike