Prohlášení k usnesení vlády o financování GP České republiky

vydáno 2. 7. 2014, text Mgr. Ivana Ulmanová, foto hell

Věc: Reakce vedení společnosti Automotodrom Brno, a.s. na rozhodnutí vlády ČR v záležitosti financování Grand Prix České republiky.

Vedení společnosti Automotodrom Brno, a.s. obdrželo informaci, že vláda ČR na svém jednání 2. července přijala usnesení, kterým vyčleňuje na zajištění závodu Grand Prix České republiky 2014 celkem 30 milionů korun. Oproti původnímu návrhu předloženému ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy došlo ke snížení o 25 procent, tj. o 10 milionů korun.

Tato skutečnost a především absence návrhu systémového řešení financování závodu v následujících letech znamená pro Automotodrom Brno, a.s. jako organizaci hostící závod Grand Prix České republiky tak vysokou míru nejistoty, že by další snaha o udržení závodu byla v rozporu s povinností péče řádného hospodáře.
Za těchto okolností nemá vedení společnosti Automotodrom Brno, a.s. jinou možnost než odstoupit od současného kontraktu na závod Grand Prix České republiky pro rok 2015.

Po oznámení usnesení vlády proběhlo krizové jednání mezi vedením společnosti a hejtmanem Jihomoravského kraje. Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek na něm vedení společnosti informoval, že hodlá iniciovat jednání na úrovni ministerstev financí a školství a podniknout další kroky vedoucí k vyřešení současné situace v průběhu následujících týdnů.
Vedení společnosti hejtmana Michala Haška informovalo, že promotér společnosti očekává rozhodnutí o závodu 2015 do 13. července. Společnost Automotodrom Brno, a.s. bez odkladu seznámí promotérskou společnost se stávající situací a požádá o odklad termínu rozhodnutí.

Pokud však bude zachován současný stav, bude Automotodrom Brno, a.s. nucen k datu 13. července zahájit jednání o odstoupení od smlouvy pro rok 2015.

Mgr. Ivana Ulmanová, v. r.
předsedkyně představenstva
Automotodrom Brno, a.s.

Přečtěte si také

Prohlášení AMD Brno k závodu Moto GP v Brně 2015  15. 7. 2014

Další iČMN články

• 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

• Ondřej Ježek
  • Drnovy testy z pravěku - Yamaha FZS 600 S Fazer
  • Drnovy testy z pravěku - Honda CBR 600 F
  • (Ne)poznané zaujímavosti Ducati - MONSTER, STREETFIGHTER, HYPERMOTARD & DIAVEL
  • Motorbike 7-8/2021

Příspěvky motorkářů

před 17 hodinami
Už jsi četl Šeriho 🍒 pokec s Ondrou Ježkem? Jukni hned na to.

26. července v 23:05
Druhý diel z edície - Drnovy testy z pravěku, dnes Yamaha FZS 600 S Fazer!

"Vzali šestku motor z Thunder Cata, kolem svařili rám z ocelových trubek, a kolik to udělalo parády..."

Časopis Motorbike
26. července v 16:21
MOTORBIKE 7-8/2021
Léto budiž pochváleno a s ním i prázdniny, dovolené, no prostě relax . Abyste se, třeba večer nebo když bude pršet, v době volna nenudili, je tu pro vás prázdninové vydání časopisu Motorbike. A protože jde o letní dvojčíslo, připravili jsme vydání rozšířené, tedy bezmála 150 stran! . Co na nich najdete? Především testy 16 motocyklů a skútrů , od superbiků přes nakedy po klasiku, od městských přibližovadel po cestovní endura. A samozřejmě i spoustu dalšího...
www.motolife.cz/.../motorbike-7-2021-motorbike-45c2
20. července
Yamaha Motors oznamuje cíl celkové neutrality uhlíku do roku 2050!

Po přezkoumání plánu, který byl původně formulován v roce 2018, nyní japonský výrobce doufá, že do roku 2050 dosáhne úplné uhlíkové neutrality ve všech svých obchodních praktikách.

Znamená to, že jsou na cestě nové motocykly Yamaha? Jedním slovem ano. Japonský gigant konkrétně říká, že budou navrhovat nové formy mobility jedinečné pro Yamaha Motors.

Zdroje: https://www.rideapart.com/, https://www.rideapart.com/news/

Všechny příspěvky ...