Prohlášení k závodu Moto GP v Brně 2015

vydáno 15. 7. 2014, text Ivana Ulmanová

Při závodu MotoGP v Německu došlo k avizovanému jednání mezi představiteli společností Automotodrom Brno, a.s. jako hostitele závodu MotoGP v České republice, a držitelem práv na šampionát MotoGP, společností Dorna SPORTS, S.L.

"Na tomto jednání jsem informovala výkonného ředitele společnosti Dorna SPORTS Carmela Ezpeletu o stavu financování Grand Prix České republiky. Sdělila jsem mu, že bylo přijato usnesení vlády, kterým závod získal pro rok 2014 mimořádnou podporu ve výši 30 milionů korun. Vysoce oceňujeme vstřícné kroky, které vláda a její členové v čele s panem premiérem pro zachování Grand Prix České republiky činí, stejně tak si ceníme podpory, kterou nám vyjadřují představitelé Jihomoravského kraje a Statutárního města Brna," prohlásila Ivana Ulmanová.

"V této souvislosti bych ráda uvedla, že moje prvotní reakce na výši uznané podpory, byla neadekvátní. Tlak posledních měsíců je obrovský a pocit zodpovědnosti leckdy uvolní nechtěné emoce. Tímto ještě jednou děkuji všem členům vlády České republiky za přiznání podpory, velmi si toho vážím.

Z titulu předsedkyně představenstva, které je zodpovědné za hospodaření společnosti a musí se chovat jako řádný hospodář, jsem panu Ezpeletovi předala zprávu, která obsahovala následující podstatné informace:

• přes mimořádnou podporu ze strany vlády není v tuto chvíli zajištěn dostatek prostředků k vyrovnanému financování závodu Grand Prix České republiky 2014

• přes veškeré úsilí představitelů státu se zatím nepodařilo nalézt systémové řešení financování pro rok 2015 a případně roky další a přetrvává situace, kdy Automotodrom Brno není schopen garantovat úhradu zalistovacího poplatku na rok 2015 a musí odložit i jednání o letech následujících.

Na základě těchto skutečností jsem neměla jinou možnost, než Carmelu Ezpeletovi předat formální výpověď smlouvy mezi společností Dorna SPORTS a Automotodromem Brno zajišťující konání závodu MotoGP - Grand Prix České republiky na Masarykově okruhu v Brně do roku 2015 včetně.

Zároveň jsem však pana Ezpeletu informovala, že stále probíhají jednání na úrovni politické reprezentace s cílem vyřešit především systémovou podporu závodu do dalších let. Carmelo Ezpeleta ocenil snahu politické reprezentace zachovat závod Grand Prix České republiky a na základě toho jsme se dohodli, že technické kroky k vypovězení smlouvy budeme činit po osobních jednáních v průběhu letošního ročníku Grand Prix ČR 15. – 17. srpna.

Pan Ezpeleta při našem jednání vyjádřil zájem setkat se s předsedou vlády České republiky a já bych byla velmi potěšena, kdyby pan premiér přijal naše pozvání a toto setkání se uskutečnilo právě při příležitosti Grand Prix České republiky."

Mgr. Ivana Ulmanová
předsedkyně představenstva
Automtodrom Brno, a.s.

Další iČMN články

• 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

• Zabudnuté tímy MotoGP – Aspar Racing Team
  • Motorbike 4/2021
  • Zabudnuté tímy MotoGP – Konica Minolta Honda
  • Vychází časopis Drž stopu
  • Šeri testuje - Yamaha MT-09

Vítej na MotoLife❗️

Podílej se na tvorbě nového sociálního motorkářského webu!

Podmínkou je pouze respektování pravidel tohoto webu.

Začít můžeš už teď »
  1. Založ si jednoduše svůj osobní profil.
  2. Pochlub se na profilu svýma motorkama, přidej fotky z cest.
  3. Přidávej motorkářské příspěvky nebo odkazy na zajímavé motorkářské články.
  4. Publikuj články, názory, blogy, fotky....
  5. Vytvoř si prezentační stránku a ukaž motorkářům co děláš.
  6. Poraď vývojářům MotoLife jak web zlepšit.

Piš na nebo využij chat na stránce MotoLife.

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
před 6 hodinami
Vzpomínka na poslední závod "Okruhu Stanislava Maliny" v roce 1975 vyplňuje další dílek v mozaice historie silničních závodů minulého století v Československu..
www.moto.cz/.../863-pisek-1975
Motocyklová asociace ČR
před 16 hodinami
Policejní hlídka chtěla zastavit k silniční kontrole motorkáře, kterému předtím radarem naměřila rychlost přes 200 km/hod. Následná honička skončila smrtí motorkáře.
Marek Lichtenberg
před 10 minutami
0
Úplně zbytečná ztráta života motorkáře, ale otočit se na dálnici do protisměru, to může udělat jenom blbec!
Časopis Motorbike
včera v 15:40
MOTO ITALIA s.r.o. slaví 20 let zastupování značky Ducati v České republice a chystá jaro plné předváděcích akcí! DUCATI SEASON OPENING otevře sezónu na dealerstvích v sobotu 24. dubna. DUCATI TOUR - 12. ročník seriálu testovacích dnů Ducati. Od konce dubna do začátku června vždy v sobotu.
Ducati Multistrada Experience, 3 dny zaměřené výhradně na Multistrady. Jako bonus tradiční okruhový DUCATI DEN v Mostě.
Bikes.cz
před 4 dny ve 22:46
Filip Tichý představil Aprilia Tuono 660 s ovladatelností stopětadvacítky a sílou litru! Technická data k motorce najdeš na bikes.cz: https://www.bikes.cz/2021/aprilia-tuono-660
Všechny příspěvky ...