Zima startuje

vydáno 21. 1. 2016, text hell, foto autor

Dobrá zpráva pro milovníky zimních motocyklových sportů. Klimatické podmínky dovolily, aby o víkendu vypukly oba domácí seriály, ten ledový i ten na sněhu. Chystají se první letošní závody MČR na ledové plošině a v motoskijöringu.

O tomto víkendu v sobotu 23. a neděli 24. ledna se roztočí i plochodrážní ledařské motocykly. V únoru to budou tři roky, kdy se u nás na ledech naposledy závodilo. První závod jednotlivců bude probíhat na jednom z tradičních ledařských míst, v Hamru na Jezeře. Druhý den se jezdci přesunou do Holic v Čechách, kde by měl proběhnout závod družstev. Znamená to, že i pokud by nastala v pozdějších dnech obleva, mohou se už vyhlásit mistři republiky jednotlivců i družstev. Do závodu ale podle posledních informací nenastoupí naši nejlepší, Antonín a Jan Klatovští.

Momentální startovní listina:
Hamr na Jezeře, jednotlivci: start. č. 1 - Jan Klauz, 2. Jan Pecina, 3. PL, 4. prozatím neobsazeno, 5. Martin Běhal, 6. prozatím neobsazeno, 7. Josef Kreuzberger (A), 8. Radek Hutla, 9. prozatím neobsazeno, 10. Andrej Diviš, 11. Vladimír Višváder, 12. PL, 13. Lukáš Volejník, 14. prozatím neobsazeno, 15. David Lizák, 16. Robert Růžička

Holice v Čechách, dvojice: 1. Radek Hutla – 2. Jan Pecina, 3 a 4 dodatečně, 5. Martin Běhal – 6. Robert Růžička, 7. Josef Kreuzberger – 8. dodatečně, 9. Lukáš Volejník – 10. Jan Klauz, 11. Vladimír Višváder - 12. David Lizák

Motoskijöring v Chotčinách
Ukázalo se jako prozřetelné, že byl šampionát v motoskijöringu naplánovaný až od neděle 24. ledna. Pořadatelé podle zkušeností z předchozích let usoudili, že zima, pokud přijde, přijde později. Právě proto nyní přemýšlí i o možném návratu zimních motokrosů, zatím ale jen v teoretické rovině. Od října do ledna se nic neděje a přitom klimatické podmínky několika posledních let dovolují pokračovat v prodloužené sezoně. Zatím tedy platí, že se v neděli 24. ledna uskuteční úvodní závod MČR v motoskijöringu v Jižních Čechách, blízko Chýnova, v obci Chotčiny. Pořadatelem je Evžen Zadražil z Motosportu Chýnov a pojede se nejen český mistrák, ale i jednorázové hobby závody pro nelicenční jezdce. Administrativní přejímka bude probíhat v den závodu od 8,00, tréninky začnou v 10,00, start první kvalifikační jízdy MČR v 12,30. Finanční ceny jsou připraveny nejen pro mistrovský závod, ale i pro hobby akci. Časový plán vloženého závodu bude oznámen, až bude jasné, kolik jezdců se přihlásilo.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Časopis Motorbike
3. dubna v 16:12
Motorbike 4/2024
Právě v prodeji! Více na  www.motolife.cz/.../motorbike-4-2024-motorbike-460b
Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...