Karel Abraham odstartuje z 12. pozice

vydáno 3. 9. 2011, text TZ, foto karelabraham.com

Český motocyklový závodník Karel Abraham obsadil v kvalifikaci na Velkou cenu San Marina dvanácté místo a do závodu na okruhu v Misanu odstartuje ze čtvrté řady.

„S výsledkem kvalifikace jsem spokojený,“ řekl Karel Abraham. „Samozřejmě, že to mohlo být ještě lepší, ale jsem rád, že jsem na jezdce před sebou neztratil moc času.“

Zatímco ostatní jezdci v posledních minutách kvalifikace měnili použité pneumatiky za nové, jednadvacetiletý jezdec týmu Cardion AB Motoracing pokračoval na pneumatikách, na kterých odjel už deset kol, a v posledním kole z devětadvaceti odjetých zajel čas 1:34,727. Tím zlepšil svůj nejlepší čas z měřených tréninků o 0,594 sekundy a obsadil dvanácté místo zaručující mu start ze čtvrté řady.

„Už v měřených trénincích jsme používali kombinaci, kdy jsem jel s přední tvrdou a zadní měkkou pneumatikou. Tuto kombinaci jsme použili i v kvalifikaci, ve které jsme získali dobré nastavení. Na tom chceme před závodem udělat ještě několik nepatrných změn a uvidíme,“ konstatoval český motocyklový závodník.

Rozdíl mezi nejrychlejším jezdcem Caseym Stonerem a Karlem Abrahamem byl 1,589 sekundy, ovšem rozdíl mezi ním a devátým nejrychlejším jezdcem, kterým byl Hector Barbera a stal se tak nejúspěšnějším jezdcem na motocyklu Ducati Desmosedici GP11, byl pouze 0,135 sekundy.

„Do posledního kola jsem dal vše, ale měl jsem co dělat, abych nespadl,“ přiznal Karel Abraham, který na devítinásobného mistra světa Valentina Rossiho ztratil pouze 0,051 sekundy. „Byl bych rád, kdybych v závodě dojel do desátého místa,“ dodal.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Časopis Motorbike
3. dubna v 16:12
Motorbike 4/2024
Právě v prodeji! Více na  www.motolife.cz/.../motorbike-4-2024-motorbike-460b
Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...