Rossi o letošní Ducati

vydáno 23. 4. 2011, text Jiří Nykodým, foto Ducati

V jednom z rozhovorů v téměř měsíční pauze závodů mistrovství světa silničních motocyklů mezi závody v Jerezu a Estorilu, kde se jede již příští týden, prozradil Ital Valentino Rossi své další plány ve vývoji motocyklu Ducati Desmosedici GP11. Valentino se nadále se svým týmem snaží přizpůsobit motocykl Ducati svým jezdeckým potřebám, ale zároveň dodává, že se v žádném případě nejedná o přestavbu Ducati na Yamahu.

Už v příštím závodě MotoGP na portugalském okruhu Estoril se představí na motocyklu GP11 hned několik nových dílů, které by měly Rossimu a jeho týmu pomoci získávat lepší výsledky. Motorka bude mít nový podvozek a jinou klikovou hřídel, která má umožnit čistější distribuci výkonu na zadní kolo.

„Rozhodně se nesnažím přebudovat Ducati na Yamahu, tyto motorky jsou hodně rozdílné. Jsou to dva protiklady, každá má zcela odlišné vlastnosti. Nyní se jen snažíme přizpůsobit Ducati mým jezdeckým potřebám, ale i přesto to stále zůstane stejný motocykl, který bude mít od Yamahy daleko. Nová verze motoru bude mít o 20 procent čistější nástup výkonu při otevření plynu, na tom jsme pracovali doposud. Pro mne je zatím u Ducati největším problémem to, že pracují na maximum na hlavních částech motocyklu, ale nesoustředí se na detaily, které jsou pro mne důležité. Na motocyklu Ducati musíte volit zcela jinou stopu než na Yamaze a na výjezdu ze zatáčky ji musíte co nejdříve narovnat, abyste mohli využít maximální akceleraci. Yamaha M1 byla mnohem všestrannější a agilnější. Yamaha zatím zůstává nejlepším motocyklem v zatáčkách, ale chybí jí maximální výkon na Hondu,“ říká Valentino Rossi.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...