Video: Rossi o bike ranči a zlomené noze

vydáno 19. 4. 2018, text Petr Pour, foto GoPro

Valentino Rossi v novém videu o loňské sezoně, domovském okruhu v Misanu a ranči v Tavullii.

Jistě ještě máte v mysli loňské peripetie Valentina Rossiho se zraněnou nohou. Pro připomenutí, při enduro tréninku si zlomil holenní a lýtkovou kost v pravé noze. Podstoupil operaci a už dvacet dní po zlomení nohy opět testoval na trati v Misanu a za další tři dny nastoupil na start Grand Prix ve španělském Aragónu.
Rychlý návrat za řídítka byl pro Rossiho nutný. Z průběžného čtvrtého místa měl stále šanci bojovat o desátý titul mistra světa. Přesto musel vynechat jednu velkou cenu, právě na domácí trati v Misanu. V Aragónu dojel pátý, což byl se zraněnou nohou heroický výkon. Jenže konec sezony Doctorovi nevyšel úplně podle představ a nakonec skončil na pátém místě.
O loňském zranění, ale i svému vztahu k misanskému okruhu a především o ranči v domovské Tavullii se Valentino rozhovořil v posledním zveřejněném videu. Kromě něj se před kamerou objevil například jeho otec Graziano, jenž se také zmínil, jak to vlastně bylo se vznikem motocyklového ranče Valentina Rossiho.
Valentino Rossi má na svém kontě devět titulů mistra světa, 115 vítězství v závodech a celkem 228 pódiových umístění ve světovém šampionátu. Ve svých devětatřiceti letech už je pro mnoho svých soupeřů legendou a vzorem. Řadu ze soupeřů, ale i mladých nadějných jezdců zve k sobě na ranč buď na závody mistrů řídítek, nebo na zdokonalovací kurzy.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...