BMW pokračovalo na Phillip Islandu

vydáno 4. 2. 2011, text Jiří Nykodým, foto BMW

Po úspěšném testu na australském okruhu Eastern Creek se tovární tým BMW Motorrad s jezdci Leonem Haslamem a Troyem Corserem přesunuli na Phillip Island, kde pokračoval v přípravě na letošní sezonu mistrovství světa superbiků. I tentokrát panovalo v Austrálii opravdu tropické počasí, kdy teploty vzduchu dosahovaly 35 stupňů a závodní dráha byla rozpálená na 55 stupňů. Tým absolvoval celkem 1090 testovacích kilometrů.

Smůla potkala Troye Corsera, jenž hned první den havaroval, a i když nebyl zraněn, utrpěl několik bolestivých pohmožděnin a společně s týmem se rozhodl v testu nepokračovat. Druhý den na trati tak patřil jen Leonu Haslamovi.

„Stále pracujeme na elektronice a také jsme se zaměřili na nastavení motocyklu, protože na této trati se pojede první letošní závod. Je to pro nás velmi důležité, protože již za tři týdny startuje nová sezona. Našli jsme dobrý základ, na kterém budeme dále pracovat. Jinak jsem spokojený, protože jsme udělali dobrý pokrok. Moje časy byly na tyto horké podmínky celkem dobré. Samozřejmě máme před sebou ještě hodně práce, ale s tím, co jsme doteď udělali, jsem spokojený. Během posledního měsíce se motorka hodně zlepšila. Nyní mne čeká cesta do Brisbane, kde mám ženu a trenéra. Následující dva dny strávím tréninkem a poté letím zpátky na Phillip Island, kde se bude konat poslední předsezónní test. Už se moc těším na začátek sezony a závodění,“ řekl Leon Haslam.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...