Trofeje si rozebrali Maďaři!

vydáno 22. 5. 2007, text Marek L.

Páteční trénink kaskadérů dával tušit, že to bude skvělá podívaná – Holanďané i Amíci byli výborní, Francouzi ještě lepší, jenže ve finále to všem hravě nandali domácí, kteří si krom třetího místa odnesli prvních sedm cen!...

World Stunt Riding Championship – Maďarsko – 19. 5. 2007

Páteční trénink kaskadérů dával tušit, že to bude skvělá podívaná – Holanďané i Amíci byli výborní, Francouzi ještě lepší, jenže ve finále to všem hravě nandali domácí, kteří si krom třetího místa odnesli prvních sedm cen!

Setkání nejlepších kaskadérů a jejich boj o titul mistra světa je za námi a nikoho nenechalo na pochybách, že možnosti stuntridingu, tedy kaskadérských prvků, které lze dělat na odstrojeném supersportu, ještě zdaleka nejsou vyčerpány. Naopak, pokud jsme před pár lety obdivovali Skota Carmichaela, jak bez předního kola přejel soutěžní plochu, dnes by s tímto prvkem a hlavně způsobem jeho předvedení byl spíše vypískán!

Maďar Zoltan Angyal, nový mistr světa tohoto umění totiž nepotřebuje přední kolo ani tehdy, když má předvádět ty největší kaskadérské fajnovosti. Asi jediný, který dokáže Zoltánovi opravdu šlapat na paty, je Herczeg Balazs (dříve maďarský retrokaskadér Mókus), který je i trochu akčnější.

Soutěže se zúčastnili Pavel Vik, Petr Přívozník a Marek Matoušek. Potěšením bylo, že jsme Vika i Přívozníka mohli vidět ve finále a určitě si zasloužil být tam i Marek Matoušek. Je z našich jezdců, co se dovedností týká, přece jen nejdál. Ale krátké první kolo bylo hlavně o rychlosti, akčnosti, maximu prvků v krátkém čase a na tuhle notu dokázali Vik s Přívozníkem zahrát o něco lépe. Jenže finálové kolo bylo už dlouhé a udržet 8 minut pozornost publika a pokud možno neopakovat dokola stále tytéž prvky není jednoduché a tak naši zůstali někde mezi 10. až 12. místem.

Den na letišti to byl dlouhý a spousta návštěvníků se už okolo páté po skončení finálového kola vydala na cestu domů. Přitom program, který byl ještě v plánu, stál rozhodně za vidění. Soutěž o nejlepší trik, následně burn-out show a jelikož jezdci dostávali za dobře bouchnutou pneu od pořadatele novou, tak si na gumování dali tak dobře záležet, že jedna motorka skončila i v plamenech. A ani tahle ohnivá podívaná nebyla nic proti noční pyrotechnické show s ohňostrojem, světlicemi na motorkách, kde navíc zapálili jezdce Zoltana Angyala a on jel po zadním jako ohnivý mužík!

Marek L.

Výsledky:

1. Zoltan Angyal (Hu) - 307 bodů

2. Herczeg Balazs (Hu) - 299 bodů

3. Leopold Christophe (Fr) - 256 bodů

4. Tamas Vegh (Hu) - 240 bodů

5. Miklos Hidi (Hu) - 238 bodů

6. Miklos Kulman (Hu) - 232 bodů

7. Peter Szollosi (Hu) - 229 bodů

8. John den Ouden (Hol) - 213 bodů

9. Janis Rozitis (Latvia) - 203 bodů



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...