Ducati má před sebou hodně práce

vydáno 13. 11. 2010, text Jiří Nykodým, foto Ducati

Továrnu Ducati nyní čeká hodně práce na nové motorce, kterou musí přizpůsobit požadavkům Valentina Rossiho.

Nejvíce diskutovaným výsledkem pozávodních testů MotoGP ve Valencii nebyly silné výkony Australana Caseyho Stonera na Hondě, ale až patnácté místo Itala Valentina Rossiho na Ducati. Továrna Ducati již potvrdila, že do následujícího testu v únoru v Sepangu v Malajsii chystá mnoho změn na motocyklu GP11, které pomohou Valentinovi vrátit se na čelo výsledkových listin. V uplynulém testu na okruhu Ricarda Torma byli totiž jen dva jezdci pomalejší než několikanásobný mistr světa, a to nováček Karel Abraham a navrátilec Toni Elías.

Podle technického ředitele Ducati Filippa Preziosiho byl devítinásobný mistr světa Valentino Rossi velmi spokojen s přilnavostí zadního kola, výkonem motoru a kontrolou trakce. Největší stížnosti se týkaly problémů s přilnavostí předního kola, geometrií, rozdělením váhy a jezdeckou pozicí na motocyklu.

„Musíme naši motorku Valentinovi přizpůsobit. Víme, že GP11 musíme vylepšit, především co se týká předku motorky. Valentino nám při tomto testu poskytl velmi precizní informace, kterými se budeme při dalším vývoji řídit. Samozřejmě bychom mu rádi dali motorku, se kterou by byl nejrychlejší už v testech. Ale to bohužel nebyl zrovna tento případ. I přesto na nás Valentino během těchto dvou testovacích dní udělal velký dojem, je velmi pracovitý a neustále byl pozitivně naladěn,“ řekl Filippo Preziosi.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...