Yamaha opět v červeném

vydáno 21. 7. 2011, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

O nadcházejícím víkendu uvidíme tovární tým Yamahy při Grand Prix USA v Laguně Seca opět v červených barvách, po závodech v Assenu to bude letos podruhé. Tyto barvy byly zvoleny jako oslava padesátého výročí závodění továrny Yamaha v šampionátu mistrovství světa silničních motocyklů.

Jorge Lorenzo: „Máme za sebou dva velmi dobré závody v Mugellu a Sachsenringu, což dokazuje, že máme v této fázi sezony sílu a toho se budeme snažit využít i v Laguně Seca, kde bychom chtěli opět snížit naši ztrátu na Caseyho. V Laguně Seca jsem prožil hodně hezkých momentů, a to hlavně v loňském roce, kdy se mi tam podařilo zvítězit. V roce 2009 jsem tam také zajel dobrý závod, kdy jsem absolvoval těžký pád v kvalifikaci a nakonec jsem dojel na stupních vítězů. Jedná se o úžasný okruh, na kterém je znát americký styl i atmosféra. Je tam také fantastická zatáčka Corkscrew, což je jedna z nejlepších zatáček v našem kalendáři vůbec. Už se moc těším, až znovu vyjedu na trať a budu bojovat o mistrovský titul! “

Ben Spies: „Domácí závod je pro mne vždy vzrušující a tentokrát to bude spojené i s oslavou padesátého výročí závodění Yamahy, a tak pojedeme znovu v červeno-bílém zbarvení. V Assenu mi takové zbarvení motocyklu přineslo štěstí, takže doufám, že mi přinese štěstí i v závodě před mými domácími fanoušky, přáteli i rodinou. V Laguně jsem zajel už několik dobrých výsledků, když jsem závodil v americkém superbikovém šampionátu a jízdu na této trati miluji. Bude to pro mne důležitý víkend, ale také zábava, takže se už těším, až na okruhu uvidím spoustu starých známých."
 



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...