Talmácsi bude testovat Pederciniho Kawasaki

vydáno 5. 1. 2011, text Jiří Nykodým, foto RZ

Talmácsi absolvuje čtyřdenní test superbikové Kawasaki ZX-10R.

Bývalý mistr stopětadvacítek Maďar Gábor Talmácsi oficiálně potvrdil, že v průběhu ledna absolvuje na malajském okruhu Sepang svůj první test závodního superbiku, konkrétně Kawasaki ZX-10R soukromého týmu Pedercini Kawasaki. Na základě výsledků tohoto testování se Talmácsi rozhodne, zda přestoupí do mistrovství světa superbiků.

Maďarský závodník, jenž startoval ve dvanácti závodech královské kubatury MotoGP za tým Scot Honda v sezoně 2009, zůstal pro letošní rok bez angažmá v kubatuře Moto2 MS silničních motocyklů. Talmácsi již měl podepsanou smlouvu s týmem Jack & Jones Antonio Banderase, ale tento tým vzhledem k finančním problémům před koncem roku 2010 odstoupil ze závodění. Poté zůstal Talmácsi bez angažmá pro sezonu 2011 a vzhledem k tomu, že v Moto2 jsou již téměř všechna místa zaplněna a zbývající týmy požadují vysoký vstupní poplatek, začal Gábor zvažovat nabídku od superbikového týmu Pedercini.

V tomto týmu by Talma utvořil tandem se zkušeným italským závodníkem Robertem Rolfem. Sám Talmácsi napsal na své webové stránky, že bude jedním z několika jezdců, kteří se zúčastní superbikových testů v Malajsii. Testy začínají 10. ledna. Pokud by Gábor nesehnal ani angažmá v šampionátu superbiků, je rozhodnutý dát si roční pauzu od motocyklového sportu.


Přečtěte si také

Talmácsi o superbikové Kawasaki  13. 1. 2011  

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...