Neproměněný první a druhý mečbol

vydáno 17. 4. 2011, text TZ, foto RZ

Všechno nasvědčovalo tomu, že náš tým čeká tento víkend předčasná velikonoční pomlázka. Assen je jednak oblíbený okruh Jakuba Smrže, všechny tréninky a také superpole pak tuto optimistickou teorii jen potvrzovaly a navíc Kuba do Nizozemí cestoval se zdravou sebedůvěrou nabitou v Doningtonu. Motocyklové silniční závody jsou ale i o štěstí a to tentokráte nestálo na straně našeho "pivního" týmu, bohužel. Tak snad až příště! Ale podívejme se, jak to dnes v Assenu vypadalo:

V ranním warm upu nebyl výsledek zrovna nejlepší, ovšem warm up není a nikdy nebyl o dosažených časech. Ba právě naopak! V první jízdě se objevil Kuba Smrž po prvním kole na 7. místě, ovšem po 3 kolech byl až 15., když se musel vyhnout Leonu Haslamovi, který spadl, a náš borec tak musel do kačírku. Po velmi dobré stíhací jízdě se probojoval až na místo osmé, v 18. kole, vzápětí v šikaně spadl a jeho francouzský týmový kolega se mu nestačil už vyhnout.... V druhé jízdě se start Jakubovi vůbec nepovedl, ovšem postupně se jako dvojče s dvojčetem (tedy se Sylvainem) probojovali oba až do Top 10, když jim na Top 5 chyběla jedna jediná sekunda!

Jakub Smrž: "V první jízdě jsem byl neustále v úzkém kontaktu se špičkou, když bohužel uklouzl Haslam a donutil mě k vyjetí z tratě. Pak jsem ale udělal jsem v šikaně chybu a nechtěně způsobil pád i svého týmového kolegy Guintoliho. Utrpěl jsem zranění lokte, které ale rozhodně neovlivnilo můj výkon ve druhé jízdě. V ní jsem měl špatný start a během prvního kola jsem se dostal ještě do kontaktu s Camierem. Nakonec jsem dojel na devátém místě, jen o několik desetin od místa pátého. Ve druhé jízdě jsem jel na druhé motorce, a tak jsem potřeboval několik kol, abych si na ni zvykl, protože měla trochu odlišné nastavení."

Sylvain Guintoli: "Musím upřímně říci, že jsem nečekal žádné velké konečné umístění. Jezdil jsem ale dobré časy na jednotlivá kola, na úrovni Top 5. Přes všechny své zdravotní problémy jsem se blížil těm časům, které jezdím, když jsem zdravý. Zítra jdu do nemocnice na vyšetření, kde se rozhodne, zda bude můj kotník potřebovat operaci, nebo ne. Ale jsem si jistý, že se po vyléčení brzy vrátím do bojů o stupně vítězů."



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...