Puig: "Není důvod k panice"

vydáno 4. 4. 2010, text Jiří Nykodým, foto Honda

Šéf týmu Dani Pedrosy zůstává i přes špatné výsledky v testech zatím klidný.

Ačkoliv se Španěl Dani Pedrosa společně se svým týmem Repsol Honda v uplynulých zimních testech trápil a poslední noční test v Kataru uzavřel až na třináctém místě, jeho týmový šéf Alberto Puig říká,  že není žádný důvod k panice. Pedrosa měl zatím velké problémy s novými tlumiči Öhlins, na které Honda přešla po skončení sezony od Showy. I přesto Puig doufá, že start do letošní sezony bude mnohem lepší než do těch předešlých, kdy Pedrosovu zimní přípravu poznamenala početná zranění.
 
„Musíme se jako každý rok připravit na velmi dlouhou sezonu. Katar je první z osmnácti závodů, celá sezona bude trvat osm měsíců, musíme se na to dívat pozitivně. Dani přijíždí do Kataru perfektně fyzicky připravený, což je v porovnání s minulými sezonami velká výhoda. Navíc testy jsou něco zcela jiného než závody. Až v neděli v Kataru skutečně uvidíme, jak na tom skutečně jsme, tam se budou rozdělovat body,“ řekl Puig.
 
Na lepší výsledky jiných jezdců Hondy, například Andrey Doviziosa (3. místo v testech) nebo Randy de Punieta (7. místo) Alberto Puig říká: „Nevím, jak na tom jsou ostatní jezdci. Znám jen naše problémy a právě je budeme muset během víkendu v Kataru vyřešit. Máme před sebou mnoho věcí, kterými se budeme muset zabývat. Pokud se nám to podaří, budou naše výsledky vypadat zcela jinak. Nedíváme se na jiné jezdce, ale snažíme se udělat maximum z toho, co máme k dispozici. Na konci uvidíme, jak si stojíme.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...