Pojede se MotoGP v Indii?

vydáno 5. 8. 2011, text Jiří Nykodým, foto RZ

 MotoGP v Indii? To by se již ve velmi blízké budoucnosti mohlo stát skutečností. Indický sportovní klub Madras Motorsports letos totiž zahájil již dlouho plánovanou přestavbu závodní dráhy Chennai a  má v plánu dostat na svůj zrekonstruovaný okruh jak špičkové závody motocyklů, tak i automobilové závody.

Původně známý indický okruh před několika lety začal ztrácet většinu mezinárodních závodů, protože jeho parametry už nevyhovovaly neustále se zvyšujícím bezpečnostním nárokům. Proto se Madras Motor Sports Club rozhodl rozjet nákladnou přestavbu trati, na kterou se v budoucnu budou moci vrátit závody mistrovství světa.

"Jedním z našich cílů je, aby se na našem okruhu konaly závody mistrovství světa silničních motocyklů, především ale MotoGP, protože to je opravdová královna motocyklového sportu. Už nyní vedeme rozhovory s promotérskou společností Dorna. Pokud se nám podaří splnit druhou úroveň bezpečnostních standardů, mohla by na našem okruhu startovat i Formule 2. Naší představou je okruh, který bude vhodný pro všechny odvětví motosportu. U toho samozřejmě nesmí chybět nákupní centra, hotely a restaurace. Zároveň chystáme prodloužení cílové rovinky a zatáčky budou upraveny tak, aby se na naší trati dalo jezdit rychleji. Nezůstaneme ale jen u samotné trati, je třeba vybudovat nový paddock a boxy. Tyto přestavby budou následovat v několika fázích, které se rozloží do tří let. Práce budeme organizovat tak, aby nemusely narušit provoz," řekl ředitel Madras Motorsports Club Amit Arora.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...