Pramac letos oblékne zelenou

vydáno 17. 3. 2010, text Jiří Nykodým, foto Pramac Racing

Satelitní tým Ducati Pramac se představil v nové zeleno-bílé barevné kombinaci.

Dnes se na katarském okruhu Losail představil satelitní tým Pramac Ducati, který pojede letošní sezonu v netradiční bílo-zelené kombinaci, jež symbolizuje větší ohled týmu na životní prostředí. Během akce se představili i oba jezdci týmu Miak Kallio a Aleix Espargaro v nových kombinézách. Stejně jako ostatní jezdci, i dvojice týmu Pramac Racing zahájí již zítra poslední předsezónní test. 
„Doufáme, že ukážeme milionům diváků po celém světě změnu naší filozofie. Chceme si více vážit naší planety, a proto se budeme snažit chovat více ekologicky. Máme v plánu v paddocku používat solární panely a větrné elektrárny, ze kterých budeme napájet naše zařízení v boxech a hospitality. Zároveň chceme začít používat více recyklovatelných materiálů,“ vysvětlil změnu barvy majitel týmu Paolo Campinoti. 
„.Jsem přesvědčen, že naši jezdci pojedou na maximum a my dosáhneme na dobré výsledky. Loňský rok byl jedním z nejhorších pro celý náš tým v MotoGP, a to i přesto, že Mika Kallio vyhrál titul nováčka roku. Letos udělá další velký krok kupředu a doufáme, že bude stabilně bojovat s nejlepšími osmi jezdci. Mladý Aleix Espargaro by mohl zajíždět ke konci roku také velmi slušné výsledky. Myslím si, že letos bychom mohli pravidelně dojíždět v první desítce. Za nejlepší trojkou (Rossi, Stoner, Lorenzo) se může stát cokoliv. Už jsem viděl nové motocykly Ducati na trati a jsem si jist, že dostáváme velmi konkurenceschopnou motorku. Dva tovární stroje byly v posledním testu mezi třemi nejrychlejšími a to mi dodalo jistotu do letošní sezony. Naši jezdci nebyli bohužel tak vysoko, ale při rozhovoru po testech jsme o tom hovořili a oba si stěžovali na jisté problémy, které jim znemožnily jet rychle. Uvidíme, jak se jim bude dařit zde v Kataru,“ dodal Campinoti.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...