Biaggi znovu s velkou ztrátou

vydáno 1. 8. 2011, text Jiří Nykodým, foto Aprilia

Stejně jako v loňském roce ani letos nedokázal Max Biaggi na britské trati v Silverstone udržet krok s nejrychlejšími a po dvou nevýrazných výsledcích ztratil opět velký počet bodů na současného lídra šampionátu superbiků Španěla Carlose Checu.

Už v pátečních trénincích bylo zřejmé, že Biaggi nebude mít během závodního víkendu na to, aby dokázal v nedělních závodech bojovat o vítězství. Poté přišlo superpole, kde nejdříve Max havaroval a poté si vyjel až jedenácté místo na startu závodů. První závod byl podle římského korzára naprosto ztracený, do druhého závodu provedli u továrního týmu Aprilie několik změn na motocyklu a Max dokázal dokončit alespoň na bramborové čtvrté pozici. To byl ale pro Maxe po vítězství v Brně neuspokojivý výsledek.

„Po jednom kontaktu jsem měl ohnutou brzdovou páčku, což bylo v první jízdě hodně nepříjemné. Když jsem chtěl brzdit, musel jsem dát ruku pryč z řidítek. K tomu se potom přidal ještě problém se spojkou. Snažil jsem se získat co nejvíce bodů bylo možné, ale myslím si, že bez těchto obtíží bych byl schopen dosáhnout na lepší výsledek. V druhém závodě jsem se postupně propracovával z hloubi startovního pole dopředu, ale přitom mi bohužel odešla zadní pneumatika. Ke konci závodu jsem už nemohl jet moc zostra, protože by hrozil pád. I přesto se mi ale podařilo dokončit závod před mým týmovým kolegou, který byl tentokrát zatraceně rychlý,“ řekl Max Biaggi po závodech v Silverstone.

Před téměř měsíční pauzou do dalšího závodu ztrácí Max Biaggi na lídra šampionátu Carlose Checu místo 30 bodů před závody ve Velké Británii již propastných 62 mistrovských bodů.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...