Abraham měl i letos v Brně smůlu

vydáno 14. 8. 2011, text TZ, foto karelabraham.com

Smolná série Karla Abrahama na Masarykově okruhu v Brně pokračuje. Ani potřetí v řadě český motocyklový závodník nedokončil domácí Cardion AB Grand Prix České republiky, když kvůli pádu a následnému technickému problému odstoupil a cílovou pásku neproťal.

Abraham startoval po nevydařené sobotní kvalifikaci z posledního místa, hned od začátku závodu se ale zapojil do boje o lepší pozice. „Start se mi tentokrát povedl,“ zhodnotil Karel Abraham. Po začátku závodu vypsaného na 22 kol předjel Randyho de Punieta a připravoval se předjet i Lorise Capirossiho. „Jel jsem za Capirossim a doufal jsem, že bych s ním a dalšími jezdci mohl bojovat,“ popisuje první kola závodu český jezdec.

V pátém kole však přišel pád. „Byl to lehký pád. Při výjezdu ze zatáčky mi ujelo přední kolo, ale motorce se skoro nic nestalo, takže jsem na ni zase nasedl a s pomocí traťáků jsem se dostal zpátky na trať,“ popsal Abraham okolnosti smolného momentu brněnského závodu.

Po Abrahamovi spadli ještě dva jezdci, takže se český závodník i přes minutovou ztrátu na předposledního závodníka pohyboval na bodovaném místě. Jenže ve dvanáctém kole českého závodníka vyřadily technické problémy. „Motorka nejela, jak měla a postupně se to zhoršovalo. Vymáčkl jsem spojku, zkusil jsem ještě vypnout a zapnout elektroniku, ale nepomohlo to, takže bylo jasné, že je problém na motoru,“ upřesnil Karel Abraham. Se 46 body mu i nadále patří dvanácté místo v průběžném pořadí mistrovství světa silničních motocyklů.

Mechanici příčinu problémů odhalili rychle. „Pří pádu praskl chladič,“ uvedl mechanik týmu Cardion AB Motoracing Martin Havlíček. „Vytekla z něj voda, bez které se motor začal přehřívat,“ konstatoval.

„Motor jsme po rozdělání zkontrolovali, protože byl úplně nový. Snad by měl být v pořádku,“ dodal Havlíček.

Tým Cardion AB Motoracing se nyní připravuje na Velkou cenu USA, která se na okruhu v Indianapolis uskuteční od 26. do 28. září.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...