Ohlasy po WSBK v Misanu

vydáno 28. 6. 2010, text Jiří Nykodým, foto Aprilia

Komentáře tří nejlepších jezdců z obou superbikových jízd na okruhu v Misanu.

1. závod
 
Max Biaggi (vítěz): "Z tohoto vítězství mám samozřejmě velkou radost. Především jsem to vůbec nečekal, že pojedeme v Itálii tak dobře, bylo tu zde mnoho našich sponzorů, takže jsme celý víkend tímto výsledkem okořenili. Podmínky zde byly obtížné, protože jsme neustále bojovali s přilnavostí pneumatik. Vlastně už po odjetí prvních pěti až šesti kol jsem začal driftovat. Jakmile jsem předjel Troye, snažil jsem se jet úplně na maximum, protože jsem viděl, že naše časy byly ještě vysoké. Nebyl jsem ale schopen Corsera nebo Checu setřást, protože zde bylo velmi vysoké riziko nějaké chyby."
 
Carlos Checa (druhý): "Cítil jsem, že zde máme velkou šanci, celý víkend jsme pracovali tvrdě. Pneumatiky v teplejších podmínkách způsobily, že závod nebyl pro všechny jezdce stejný. My jsme ale zůstali rychlí během celého průběhu závodu a s Maxem to byl velmi těsný souboj. Bohužel nebyl dostatečně blízko a já jsem se musel spokojit s druhým místem."
 
Troy Corser (třetí): "I tentokrát se mi podařilo dobře odstartovat a dostat se před Maxe do vedení. Oproti ránu byla trať během závodu opravdu hodně kluzká, takže mi vzalo nějaký čas, než jsem dostal cit v pneumatice a chytil správný rytmus. Potom jsem ale chyboval a Max mě předjel. Zkoušel jsem ho předjet zpět, ale bylo to skutečně obtížné. Jsem spokojený s tím, že se nám podařilo dojet do cíle na pódiu."
 
2. závod
 
Max Biaggi (vítěz): "V tak vyrovnaném šampionátu si musíte každé vítězství vydělat tvrdou prací. V druhém závodě, abych byl upřímný, jel jsem ... možná jsem riskoval až příliš. Na druhou stranu ale bez riskování nezískáte vítězství! Tento závod znamená zásadní moment pro nás a pro náš další vývoj sezony. Jako vždy i tentokrát bych chtěl od srdce poděkovat všem chlapům z týmu a samozřejmě i sponzorům. Takové vítězství nikdy nepřijde bez šance a myslím, že tuto šanci si zasloužila celá velká rodina, která pracuje na našem společném cíli."
 
Leon Haslam (druhý): "Máme za sebou náročný víkend a tento výsledek je po osmém místě v první jízdě tím nejlepším, čeho jsme mohli dosáhnout. Tým překonal všechna moje očekávání a v druhém závodě jsem dojel hned za Maxem na druhé pozici. Druhé místo za Maxem pro mne není nikdy dobré, protože on je lídr šampionátu, ale dnes jsem s tímto výsledkem spokojen."
 
Michel Fabrizio (třetí): "V druhém závodě jsme nezvítězili, ale získali jsme pódium, což je pro nás dobrý výsledek. Nebyl to snadný závod, jakmile mě Max předjel, neměl jsem žádnou šanci mu předjetí vrátit a musel jsem odvést maximum, abych se udržel na třetí pozici před Crutchlowem. Pódium bych chtěl darovat mému týmu, protože inženýři každý týden tvrdě pracují a mají ve mě důvěru."
 
Situace v šampionátu po závodech v Misanu:
1. Max Biaggi (ITA-Aprilia Alitalia) 307 bodů
2. Leon Haslam (GBR-Suzuki Alstare) 270
3. Carlos Checa (SPA-Althea Ducati) 172
4. Jonathan Rea (GBR-Ten Kate Honda) 158
5. Noriyuki Haga (JPN-Ducati Xerox) 151
6. Troy Corser (AUS-BMW Motorrad) 149
7. James Toseland (GBR-Yamaha Sterilgarda) 138
8. Michel Fabrizio (ITA-Ducati Xerox) 131
9. Leon Camier (GBR-Aprilia Alitalia) 130
10 Cal Crutchlow (GBR-Yamaha Sterilgarda) 120
-----------------------------------------------------
13. Jakub Smrž (CZE-PATA B&G Ducati) 61
 


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...