Patnáctý ročník Offroad Maratonu startuje

vydáno 17. 3. 2014, text Ivo Helikar, foto Offroad Maraton

Oblíbený extrémní závod Offroad Maraton letos vstupuje už do svého patnáctého ročníku. První podnik roku 2014 je naplánovaný do moravského Šternberku na sobotu 29. března. Celkem by se v tomto roce měli jezdci všech kategorií utkat osmkrát.

Zatímco sedm pořadatelských míst je známých, závodit se bude po celé republice a v kalendáři je najdeme v rozmezí od března až po listopad. Opět se jezdci objeví na klasických tratích nejen ve Šternberku, ale i v Dobřanech, Milovicích, Drnovicích, Janovicích nad Úhlavou a v Ředhošti. Poprvé se však bude závodit v Chodově. Tajenka zatím není rozřešena jen u druhého podniku sezony, který by se měl odehrávat ve středních Čechách 26. dubna, ale místo se jistě včas dozvíme.
Pro letošní ročník byla zrušena dříve samostatná kategorie sportovních čtyřkolek do 300 cm3, která se sloučila s vyšší třídou. Důvodem byla nízká obsazenost těchto quadů. Velkou motivací pro jezdce motocyklových kategorií by mohla být cena pro konečného vítěze, stane se jím totiž startovné na Intercontinental Rally 2015 po stopách původního afrického Dakaru, a to včetně servisního zázemí.
Na start se opět v samostatných závodech postaví motocykly, čtyřkolky, automobily, ale také veteránské motocyklové a čtyřkolkářské třídy, junioři a děti. Ve Šternberku se na konci března začne už v sedm ráno dvouhodinovkou čtyřkolek, v půl desáté odstartují na další dvě hodiny motocykly. Půl hodiny z této doby pojedou v obou závodech starší junioři. Pro mladší juniory a děti je vyhrazen čas mezi dvanáctou a jednou hodinou a v 13.30 odstartuje pětihodinový závod automobilů. Pořadatelé předpokládají minimálně stejný jezdecký zájem jako v loňském roce a na každém podniku by se měla objevit i zajímavá jména známých jezdců, jde totiž o nejlepší dakarskou přípravu u nás.

Offroad Maraton 2014
29.3. Šternberk (okr. Olomouc)
26.4. střední Čechy (místo bude upřesněno)
23.- 25.5. Dobřany (okr. Plzeň)
21.6. Chodov (okr. Sokolov)
30.-31.8. Milovice (okr. Nymburk)
20.9. Drnovice (okr. Blansko)
11.10. Janovice nad Úhlavou (okr. Klatovy)
8.11. Ředhošť (okr. Litoměřice)


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...