Německé MZ chybí top speed

vydáno 6. 5. 2010, text Jiří Nykodým, foto MZ

Největší slabinou německého Moto2 stroje je maximální rychlost.

V druhém závodě letošní sezony v Jerezu zajel osmadvacetiletý Australan Anthony West na německém motocyklu Moto2 patnácté místo a vyjel tak první body pro tým MZ-Moto2. Všichni v týmu ale dobře ví, že jeho motocykl má stále velké nedostatky v maximální rychlosti a snaží se na tom pracovat.
 
„Všeobecně jsme spokojeni. Dojeli jsme do cíle a vybojovali si první mistrovské body. Máme ale stále velké problémy s maximální rychlostí, kterou musíme bezpodmínečně vylepšit. Už jsme na motocyklu modifikovali airbox a otvory pro nasávání vzduchu a výkonnost se trošku zlepšila, ale to byl jen první krůček. V tabulce top speedu se pohybujeme až v poslední třetině startovního pole, což není dobré. Pro jezdce jako je Anthony není patnácté místo uspokojivým výsledkem. Důležité je, že jsme nalezli dobrý základ, na kterém budeme moci stavět. Každopádně otázku výkonu budeme muset co nejrychleji vyřešit,“ řekl obchodní ředitel MZ Martin Wimmer.
 
Anthony West komentoval závod slovy: „Naštěstí jsem se nezamotal do hromadné havárie v druhém kole, ale i přesto jsem trošku zklamaný, protože jsem mohl domů dovézt více než jen jeden bod. V posledním kole jsem přišel o dvě místa, což je velká škoda. Potom jsem na výjezdu z poslední zatáčky na cílovou rovinku ztratil ještě jednu pozici, protože jsem neměl dostatečnou rychlost. Jinak motorka a pneumatiky fungují dobře.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...