Mimo hru také Hiroshi Aoyama

vydáno 21. 6. 2010, text Jiří Nykodým, foto Interwetten Honda

Hiroshi si při pádu v Silverstone poranil 12. obratel, doba léčby je odhadována až na čtyři měsíce.

Dalším jezdcem, který nenastoupí k šesté Grand Prix letošní sezony na holandském Assenu, bude kromě Valentina Rossiho i nováček Hiroshi Aoyama z týmu Interwetten Honda.

 

Aoyama nepříjemně havaroval v šesté minutě ranního warm-upu před nedělním závodem v Silverstone. Ihned nato byl okamžitě transportován k lékařské prohlídce na okruhu, kde bylo rozhodnuto, že Japonce převezou do nemocnice John Radcliffe v Oxfordu. Tam Hiro podstoupil další lékařské prohlídky včetně vyšetření CT, které odhalilo zlomeninu dvanáctého obratle. Dnes by měl Aoyama ještě zůstat v britské nemocnici, zítra jej čeká přesun do Barcelony, kde podstoupí další vyšetření.

 

Stejně jako u Rossiho i u Aoyamy je odhadována dlouhá doba léčby - až čtyři měsíce, tudíž se začíná hovořit o možném jezdci, který by mohl Hiroshiho v sedle Hondy RC212V týmu Interwetten nahradit. Jako jeden z možných kandidátů je uváděn testovací jezdec HRC, Japonec Kousuke Akiyoshi, jenž se naposledy představil při testech stroje RC212V továrního týmu Honda Repsol v březnu 2009 na okruhu Jerez de la Frontera. Některé zdroje dokonce uvádí i informaci, že by Akiyoshi mohl vyjet na trať už během čtvrtečních tréninků v Assenu.

 

Tým Interwetten se k této otázce doposud nevyjádřil, v oficiální tiskové zprávě tým pouze oznámil, že Aoyama v Assenu nepojede.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...