Simoncelli tlačí na Hondu

vydáno 5. 8. 2011, text Jiří Nykodým, foto Honda Gresini

Italský závodník Marco Simoncelli začal vyvíjet tlak svého současného zaměstnavatele, japonskou továrnu Honda, od které neustále očekává obnovení současné smlouvy na motocykl s přímou tovární podporou. Pokud by se tak nestalo, začíná se Simoncelliho jméno skloňovat s nabídkou od italské továrny Ducati, která by údajně o tohoto jezdce měla velký zájem.

Doposud Marco Simoncelli nepotvrdil svůj případný odchod od Hondy, ale zároveň říká, že od továrny očekává nabídku na prodloužení smlouvy už během závodního víkendu na brněnském Masarykově okruhu, kde se pojede příští týden. U Hondy se ale zatím snaží jednání natahovat, protože vedení závodního oddělení stále ještě nemá schválený definitivní rozpočet pro sezonu 2012, a tudíž nemůže potvrdit všem současným jezdcům smlouvy.

Případný přestup k Ducati by ale rozhodně nebyl možný do továrního týmu, kde mají oba současní jezdci Valentino Rossi a Nicky Hayden platné smlouvy.

„Nyní stále očekáváme nabídku od továrny Honda. Požádali jsme je, aby nám svoji nabídku předložili během závodního víkendu v Brně. Samozřejmě, že u Ducati nezůstávají klidní a o Marca projevili velký zájem. Marco by rád zůstal u Hondy, ale pokud by přišla od Ducati slušná nabídka, určitě by ji důkladně zvážil. První volbou ale bude určitě Honda, jsem si jistý, že by u Hondy velmi rád zůstal,“ řekl Simoncelliho manažer Carlo Pernat.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...