Loris Capirossi končí se závoděním

vydáno 1. 9. 2011, text Jiří Nykodým, foto Pramac Ducati

Trojnásobný mistr světa a zároveň veterán závodů Grand Prix Ital Loris Capirossi oznámil v první školní den definitivní konec závodní kariéry a po skončení letošní sezony tak uzavře až neuvěřitelných 22 let dlouhé působení v závodech Grand Prix.

Osmatřicetiletý Capirossi v Misanu oznámil očekávaný konec kariéry a to vše po 330 odjetých závodech Grand Prix.

Loris začal závodit už v roce 1990 u týmu Gresini Honda v kubatuře stopětadvacítek a hned vyhrál mistrovský titul. O rok později se mu podařilo titul obhájit. Poté přestoupil do dvěstěpadesátek a už v roce 1995 se v týmu Marlboro Yamaha poprvé podíval do královské kubatury pětistovek. Později se vrátil zpět do dvěstěpadesátek, kde v roce 1998 vybojoval svůj třetí mistrovský titul.

Odtud vedla cesta znovu do nejvyšší kubatury, kde Capirossi oslavil celkem 29 vítězných závodů, do boje o titul se ale nikdy nezapojil, ani v úspěšných letech od roku 2003 do 2007, kdy působil u továrního týmu Ducati. Poté závodil tři roky v barvách továrního týmu Suzuki a svoji kariéru ukončí letos u satelitního týmu Pramac Ducati.

„Letos jsme tvrdě pracovali, ale bohužel naše výsledky nedosahují očekávání. Proto jsem se také rozhodl změnit plán. Původně jsem chtěl absolvovat ještě sezonu 2012, abych mohl znovu závodit na litru. Nakonec jsem se ale rozhodl skončit již letos, protože na nekonkurenceschopném motocyklu týmu Claiming Rule v příští sezoně závodit nechci. Mám před sebou poslední závod v Itálii, ale i potom odvedu maximum, abych zajel co nejlepší výsledky. Čeká nás ještě pár okruhů, které mi sedí....,“ řekl Loris Capirossi.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...