Smutné Hořice. Cíl neprotli tři závodníci...

vydáno 19. 5. 2011, text Jakub "Hawk" Dražan

Smutek zůstane po letošním podniku 300 Zatáček Gustava Havla v motocyklových srdcích všech fanoušků i blízkých dvou jezdců, kteří nedojeli do cíle letošních závodů na přírodním okruhu v Hořicích v Podkrkonoší.

Jedny z nejoblíbenějších motocyklových závodů České republiky začaly již v pátek v Hořicích v Podkrkonoší. Bohužel sobotní trénink si vyžádal první oběť letošního závodního podniku 300 ZGH, kdy po dojetí tréninku v nevolnosti Vítězslav Křepelka zajel do depa a zkolaboval. Ani okamžitá pomoc asistenta záchrané služby, který byl přítomen v depu, bohužel nepřivedla jezdce k životu.

Je mi velice líto, že musím incidenty jmenovat v číslovkách. Nedělní závod kategorie volných motocyklů do 600 cm3 po úvodním přerušení, kvůli úniku oleje na trati, byl restartován. Vypsán byl místo původních 10 již na zkrácených 8 kol. V druhé polovině tohoto restartovaného závodu se však jezdci Robin Bořke a Jiří Cabuk na vjezdu do lesní části okruhu, u tzv. "křížku" střetli. Jeden ze závodníků byl vymrštěn i s motocyklem přímo do lesního porostu, který se mu stal osudným.

Druhý z jezdců byl s poraněním pánve transportován helikoptérou do nemocnice v Hradci Králové. Dle prvnotních informací z několika neoficiálních zdrojů zraněním podlehl, avšak oficiální informace hovoří jasně: Jiří Cabuk žije a dále bojuje! Fakultní nemocnice v Hradci Králové však nemůže poskytnout bližší informace o jeho zdravotním stavu.

Všem blízkým dvou zesnulých jezdců vyjadřujeme upřímnou soustrast. Celý motocyklový národ cítí hluboký smutek a zarmoucení z nastalé situace, která zastínila krásu slavného závodu na přírodním okruhu, jehož budoucnost si nyní nikdo netroufne odhadovat.

Na závěr snad jenom uvedu, že pořadatelé odvedli profesionální práci a pomoc jezdcům byla poskytnuta bezprostředně po nehodě. Bohužel incident byl natolik vážný, že následky nehody nebylo možné ani zmírnit.


Diskuze k článku

Kredva 15. 5. 2011
Pomoc byla poskytnuta, ale od diváků(záchranářka v civilu), pořadatelé nevěděli absolutně co dělat. Pán s vlajkama ani nevěděl kterou použít a tak nechal další jezdce pod plným plynem vlítnout k místu nehody. !!!!

Hawk 15. 5. 2011
Podle posledních informací skutečnost o smrti Jiřího Cabucha vznikla zkřížením několika neoficiálních zdrojů. Jiří žije a bojuje v hradecké nemocnici!!!

fanoušek 15. 5. 2011
nepište sem pičoviny když nic nevíte

Ladin78 15. 5. 2011
Prosím o neuveřejňování neověřených informací. Brácha (Jirka) je v HK v nemocnici a operují ho. Spíše ho podporujte a myslete na něj. Děkuji

Václav Kašpar 15. 5. 2011
Přeji ať mu operace dobře dopadne!

Peťula 15. 5. 2011
Všichni na Jirku myslíme a držíme palečky, aby alespoň on byl v pořádku!!! Robina už nám bohužel nikdo nevrátí, tak alespoň ať nevyhasne další mladý život :o((( ... Jirko drž se a bojuj!!!!

martin 15. 5. 2011
Držím palec!

Jakub Suk T75 16. 5. 2011
Novináři z ČMN opět píšou články na základě nepodložených informací, viz. Motor Journal 4/2011. Blesk hadr....

fanoušek 16. 5. 2011
Kredvo seš čurák

Pičůsek 16. 5. 2011
Co taky čekat od bezmozků co si hrajou na závodníky v lese .

Petr Pour 16. 5. 2011
Jakub Suk T75: Jestli narážíš na článek o konci TT, tak říká ti něco jméno Libor Kamenický starší? To je zdroj. Koho jinýho by sis představoval?

Kredva 16. 5. 2011
To fanoušek: No jo hold, za pravdu se lidi zlobí. Pokud si byl přímo u toho, tak jsi to stejně jako já dobře viděl. Mimochodem ta holka co ho oživovala tam byla přímo snáma. Kamarádova manželka. Takže ať jsem třeba píča, ale je to tak.

Jakub Suk 16. 5. 2011
Petr Pour: 2.4. Informace , že se pravděpodobně pojede i 21. ročník. Potom článek v MotourJournalu s opačnou informací. Co si o tom mám myslet?

fanoušek 16. 5. 2011
to Kredva...říkám ti že seš čurák...ten kluk měl takový zranění, že by mu nepomohl NIKDO,rozumíš??!! NIKDO!!! tak to tady nestav do polohy že zemřel na kvůli pomaslé pomoci...on byl mrtvý na místě... a sanitka tam byla HNED jak to bylo možné, aby nevznikla další kolize s jezdci,kteří projížděli....stanoviště sanitky bylo100 od místa nehody...a ty praporky jak tady zmiňuješ...po nehodě se vyvěšuje žlutý prapor...a pak po vyhodnocení vážnosti situace červený prapor...tak tady nemel že pořadatele nevěděli co seděje...hlavně že tys to všechno věděl

fanoušek 16. 5. 2011
to all...........není to CABUCH, ale CABUK ale hlavně že ho pohřbíváte

Kredva 16. 5. 2011
To fanoušek: pokud sis všiml tak jsem nikde neuvedl že mu bylo nebo nebylo možno pomoci. Ani jsem neřekl, že zemřel kvůli pomalé pomoci. To je jen tvůj výmysl. Jen jsem konstatoval můj pohled na situaci z první lajny ohledně pořadatelů. Nebudu se tu stebou dohadovat o nečem co stejně nezměníme.

corse 16. 5. 2011
Hlavně, ať je Jirka v pohodě! Držím palce!!

fanoušek 16. 5. 2011
Kredva....píšeš ironicky že pomoc byla poskytnuta od diváků e ne pořadatelů....ti podle tebe nevěděli absolutně co dělat....že prej nevděli jakej prapor mají vyvěsit....proto jsem ti napsal že si čurák,kterj tady je svejma soudama ten nejchytřejší...já jsem ti ve svým příspěvku napsal pravdu...tak to neotáčej že ty nic...

Jakub Suk T75 16. 5. 2011
Kredva: To co jsi napsal na adresu pořadatelů, je sprosťárna, které nevěřím, nebo chceš říct, že po pádu nebylo máváno žlutou vlajkou?

Václav Kašpar 16. 5. 2011
Nerozumím tomu proš se do Kredvy navážíte řekl to tak jak to bylo a byl u toho! Nemá důvod si něco vymejšlet a nikoho neobviňuje..

Kredva 16. 5. 2011
To fanoušek: nevím co je na pravdě ironického, prostě pomoc byla poskytnuta od divačky je na tom něco k nepochopení? Pokud by byla pomoc ihned poskytnuta od pořadatelů napíšu to opačně, že věděli co dělat a že se zachovali správně(mimochodem pořadatelé byli k závodníkovi blíže než ona divačka, tak proč u něj byla první?). Ale jak říkám za pravdu se člověk zlobí.

fanoušek 16. 5. 2011
poslední co vám k tomu ještě řeknu.....media napsala že jsou 3 mrtví....napsala že jeden z jezdců se zabil nárazem o strom....takže to má nakždýho zapůsobit,že ten strom stál metr pod tratě a nebyl obalen, tak jak je v Hořicích obalena celá trať....k tomu přijde soudruh Kredva jakopřímý účastník a ještě tomu naloží, aby ukázal na někoho prstem...další pisálkové píší o dárcích orgánů....jiní vypisují všechny mrtvé rok za rokem...nikdo ale už popravdě nenapíše, že za 49 ročníků 300 zatáček a 19 ročníků ČTT, zahynuli dva jezedci...loni Hubiger a letos Robin...ostatní umrtí, byla vinou zdravotních problémů...ale media si na tom smlsnou jinak a naservírují nám smetrt na krvavým tralíři....byl jsem včera večer s věncem na místě nahody a še si tam prohlédl....nevím odku Kredva na to koukal, když tam v těch místech je zakázaný prostor...

fanoušek 16. 5. 2011
sanitka tam byla ihned jak to bylo možné...tedy nemohl v tomto nepřehledném místě vyjet okamžitě, když na trati byli jezdci...ale to Kredva už nepíše....celou v+ěc kredva popsal tendenčně tak, aby ukázal na viníka,kterej mohl za smrt závodníka...

Prusa94 16. 5. 2011
to fanoušek: trošku jsi zapomněl na Ilju a Marušku Zachovalovy......

Prusa94 16. 5. 2011
nezapomněl,sám víš že i jejich nehodě předcházely Iljovy srdeční problémy

Prusa94 16. 5. 2011
neber mi nick :o)) U Iljy jo ale Mařka v tom byla trochu nevinně.....

miroslav 16. 5. 2011
vždy jse najde nekdo,kdo to blbe rozhani tak aby jsme opravdu nejezdili,bohužel stalo se,jsou to zavody.a s19 rocniku,se neco bohužel stalo,na tt se take stavaji bohužel tragicke nehody,ale jsme radi,že neco takoveho mužeme jet,boli ta umrti i nas jezdce a hodne.

Bára 16. 5. 2011
Myslím, že tu není chvíle ani vhaodná situace pro to, aby se tu fanoušci (ne-fanoušci) dohadovali co a a jak a proč...... Jirkovi držíme palce a spíš tu netrpělivě čekáme na to, až tu bude zpráva o tom, že operace proběhla v pořádku a bude to OK!!!!...... Můj názor

m5 16. 5. 2011
Loni na tom samém místě vyjel z trati závodník poté,co si škrtnul o jiného jezdce.Tratáci začali reagovat až po upozornění diváku,sami si nevšimly,že jezdec zahučel do lesa,po delší době se nechali přesvedčit a naběhl tam zdravotník.S velkým štěstím se mu nic nestalo,trefil se mezi stromy,proto nechápu,proč tam letos byla jenom sít.Hold dokud se někdo nezabije.....snad za rok už bude vypytlováno.

Klára 16. 5. 2011
to all: Prosím, nechte těch výčitek! Tímhle nikomu nepomůžete! Myslete a Jirku a přestaňte se dohadovat co a jak bylo nebo nebylo.. Přesně jak píše Bára, čekejme na zprávu, že operace dopadla dobře!!! to m5: Jenom síť??? Co tam chceš mít víc? Viděl jsi místo nehody a ten strom? To nebylo nikde metr od trati .. to mají být všechny stromy v lese zabezpečené pytlema? To bych chtěla vidět jak by se to dalo zrealizovat... To co se stalo je hrozná tragédie!!!! Tak už nechte těch výčitek... "Po bitvě je každý generál, co?" ...

miroslav 16. 5. 2011
klara ma pravdu

Bára 16. 5. 2011
Souhlasím!!!!

Ladin78 16. 5. 2011
Brácha má po operaci a je snad z nejhoršího venku. Než bude zase 100% bude ještě delší chvilku trvat, ale on je bojovník. Protože jsem nastydlý tak mě k němu nepustili ale všechny pozdravy mu předala jeho dcera Andrejka. S ohledem na smutek druhé rodiny Robina se prosím mírněte. Chtěl bych tímto za nás všechny vyjádřit upřímnou soustrast rodině, přátelům a všem pozůstalým Robina B. Zároveň bych rád poděkovat pořadatelům 300 ZGH za rychlou organizaci po nehodě, uzavření prostoru a vykázání diváků (byl jsem namístě až do odletu vrtulníku) a také letecké záchranné službě HK s panem doktorem Truhlářem. Ladislav Němec ml.

anička 16. 5. 2011
přeju rychlé uzdravení

Bára 16. 5. 2011
Ufff....... taky se připojuju s přáním rychlého uzdravení !!!!

Gio 16. 5. 2011
hodně štěstíčka, ať se Jirka brzy uzdraví!!

Alena 16. 5. 2011
Jirko,držíme ti celá rodina všechny palečky,brzy se uzdrav.

Alda 16. 5. 2011
co si budem povídat ... odjezd byl hodně smutný .... Ani Robinovi, ani panu Křepelkovi tady ty kydy o něčí vině život nevrátí, můžeme jim jen popřát ať jim to tam nahoře jezdí a Jirkovi aby se z toho dostal bez následků. Jinak co se týče zabezpečení ... Hořice jsou za všech příroďáků u nás na tom nejlíp, tak nemá smysl na ně kydat hnůj ;)

Jakub Suk 16. 5. 2011
Naprosty souhlas, s tim co jsi napsal.

Lola.. 16. 5. 2011
Je smutné jak dopadl letošní ročník:( ..podle mého to byla vina i pořadatelů, v kategorii volných motocyklů do 600 cm3 bylo 46 závodníků, proto se pořadetelé rozhodli rozdělit kategorii do dvou skupin, v první skupině jelo 10 závodníků a v té tragické druhé části 36, trochu na hlavu, nemyslíte?

Jakub Suk 16. 5. 2011
To Lola:Protože první skupina bodovala do poháru přírodních okruhů.

Petr 73 16. 5. 2011
Hořice musí přes to vše pokarčovat!!! Čest památce Robina a brzké uzdravení Jirkovi. Je zajímavé jak média rychle informují o neštěstí co se v Hořicích stalo a ještě zkresleně, ale že by někdo natočil a odvysílal reportáž ze závodu jako takových, to téměř nikoho nenapadne. Jo páni novináři z NOVY je to hodně práce, že? Takhle je to jednodušší... Jinak po závodech na přírodních okruzích mám odježděno hodně, pro pořadatelé to je charita, dělají to prakticky zadarmo a svou práci odvádějí moc dobře... Vím o čem mluvím a nejsem z Hořic.

tomas 16. 5. 2011
jsem z horic a robina jsem znal je to hrozna tragedie

jakub městec 16. 5. 2011
To Ladin78: Bráchovy držíme moc palce, ať je v pořádku. Včera jsme tam taky byli a musím říct, že Hořice jsou moc pěkný a dobře připravený závod. Bohužel tohle neštěstí na ně vrhá špatné světlo, ale i nehody k motosportu holt patří. Né že bych si to přál, ale je to tak. Někdy se to tak prostě blbě semele a nezmůže nikdo nic. Rodině Robina upřímnou soustrat. Moc nás to všechny vzalo.

tomas 16. 5. 2011
i ja se pripojuji at je co nejdrive v pohode-a verce coz byla pritelkyne robina at je silna a uprimnou soustrast

Jiří 17. 5. 2011
Všem co tady kritizují co všechno bylo či nebylo uděláno.Kdo znich pomohl a přidal ruce k dílu na přípravě trati.Všichni co tam jezdíme ,tak dotoho jdeme z tím rizikem,že se něco může stát,tak nehažte všechnu vinu na pořadatele.Já jsem tam taky jel a dal jsem si tento krásný závod jako dar k 50 tým nar.a ihned po této nehodě jsem zavolal p. Křovinovi a nabídl mu pomoc při zabezpečení příštího ročníku.Hořice se nesmí zastavit.Já se jenom obávám,aby někdo co tomu nerozumí ,tak od stolu v kaceláři neřekl ,pánové končíme.Ne ne ne ne .Vzdávám hold všem lidem co se starají a všechno dělají pro konání těchto závodů. Rodině Robina upřímnou soustrast,Jiřímu držím palce

fanoušek 17. 5. 2011
Lola....plácáš pitomosti o tom rozdělení tříd...raději bud zticha když nemáš vůbec ponětí o tom proč to bylo takto rozdělený

Katka 17. 5. 2011
Že Vám to není blbý, rozebírat tady takový hlouposti okolo toho všeho ... místo vysvětlování a probírání okolností byste se spíš měli vcítit do přibuzných těch dvou a držet huby, přes držku dát člověku, co jsem potkala u vchodu do depa a chtěl vrátit peníze ze vstupu za to, že se závody nedojely. Rodině Robina chci projevit upřímnou soustrast a Jirkovi hlavně brzké uzdravení.

manka 17. 5. 2011
Myslím, že pořadatel udělal co mohl. Ať uděláte cokoliv s nejlepším svědomím, vždy se najde někdo, kdo bude chytře poukazovat, co to ještě chtělo atd. atd. Neřešte to zde . Bohužel i takovéto tragedie ke sportu patří. Upřímnou soustrast a hodně sil do dalších dní rodinám, přátelům, láskám a všem, kteří jsou touto tragedii otřeseni.

Ladin78 17. 5. 2011
Pokud Jirku chcete povzbudit a podpořit, pak mu napište něco pozitivního na mail jirka.cabuk@moto-x7.com a až bude trochu v pohodě, rád si Vaše vzkazy přečte.

traťák 17. 5. 2011
... trochu jsem pročítal příspěvky. Každý můžeme mít na věc svůj úhel pohledu. Jsem traťák a jezdím občas pro relax na moto. Ono motocykly jsou vášeň, stejně tak jako jiní ji nalézají zase v něčem jiném a přijímají případná spjatá rizika. Hořice jsou krásný závod. Táta mě bral na závody a já nasával tenkrát vůni riciňáku. Tento ročník dopadl bohužel špatně. Nemůžeme jiného než soucítit... Nemá ani smyslu někoho obviňovat, spíše si vždy přát, aby tento krásný sport a zážitek nebyl zakalen podobnými událostmi. Jestli mají Hořice pokračovat?? Co to je za polemiku?? Smutek je ve všech, v závodnících, organizátorech, divácích... Musíme jít ale dál, tak jako ve všech oblastech života.. a pokud budou chtít jezdci závodit...., vždy jim půjdem pomoci... z naší vášně pro tento sport a stroje. A my, jenž toto víme, odpusťmě těm "odborníkům a znalcům", jenž neví o čem mluví

traťák 17. 5. 2011
Pochopitelně Jirkovi co nejbrzštější uzdravení.

manka 17. 5. 2011
Myslím, že traťák nám - tedy naprosté většině, mluví z duše. Lépe to snad ani napsat nešlo. Díky traťáku......................

Jarda 17. 5. 2011
Čest Robinově památce.... A Jirkovi přeju aby se z toho bez následků a rychle dostal!!!

Jiřina 17. 5. 2011
Upřímnou soustrast všem pozůstalým Robina,čest jeho památce a Jirkovi přeju brzké uzdravení.

pupa 17. 5. 2011
Okruh je sice pro diváky a jezdce zajímavý, ale každý dva roky mrtvej, tak se už konečeně zamyslete a zrušte tyto závody.

pupa 17. 5. 2011
Vzkaz pro pana Jiřího. Závody by se měli zrušit!!!! Ano pořadatelé s tím mají hodně práce, kolobouk dolů, ale většina manželek hořických závodníků by se mnou souhlasila. Na jiném okruhu není tolik smrťáků, jako tady!!!!

Malčus77 17. 5. 2011
Ladin78-Držíme palce všichni z Bohdanče at´ se brzo uzdraví...

miroslav 18. 5. 2011
pro pupa,ja myslim že bych je,jako s pohledu jezdce nerusil,JIRIHO,slova s temi souhlasim,pokud to bude možne opet horice stejne pojedu,bohužel i s timto rizikem

Puf 18. 5. 2011
Trať v Hořicích ani v nejmenším nesplňuje bezpečnostní požadavky. ZRUŠTE ZÁVODY !! Stromy přímo u trati, zamyslete se a zrušte tento závod sebevrahů !!!!!!!!!!!

Kamil Vohrádka 18. 5. 2011
Zrušte pořádání závodů na této trati, to je trať, která byla dobrá v 50 letech minulého století, ne na současné silné stroje. ZRUŠTE TENTO ZÁVOD !!! mrtvých už bylo dost !

miroslav 18. 5. 2011
pro pupa,ja bych je nerusil ,stejne pokud se pojedou horice,je pojedu zase ,i s timto bohužel rizikem,se slovy JIRIHO plne souhlasim

strejda Fík 18. 5. 2011
jsem zvědavej kdo to zase vodskáče 18.-19.6. na Tourist Trophy. ZRUŠTE TO DOKAĎ JE ČAS !

Brano 18. 5. 2011
... pre zaciatok... videl som uz dost zavodov a mozem zodpovedne prehlasit ze Horice su v rebricku zabezpecenia v ramci moznosti zabezpecit prirodny okruch na spickovej urovni... netusim ako bol zvladnuty moment okolo moznej zachrany zivota jedneho a poskytnutia pomoci druhemu zavodnikovi no nemyslim si ze niekto a tym myslim ktokolvek by svojim konanim sposobil to co zomlelo na trati... polemizovat o tom ze sa mohlo to ci ono je sice dobra vec no nie na tomto mieste... posuva to veci k dokonalosti a ak ma niekto k tomu co povedat tak nech zaklope na dvere clubu Horice a prednesie svoje poziadavky na zlepsenie nakolko sa mu nepozdaval urcity moment namiesto emotivnych reci ktore sa rozplynu ustupom adrenalinu...ak sa chceme chodit pozerat na tu nadheru ktoru nam dopriavaju zavodnici na trati nieje dobre ostat pasivny

Brano 18. 5. 2011
" stromy pri trati" zruste zavod... nemam slov... zavod sebevrahov... kde ludia chodia na tieto katastroficke predposrane hlasky... ked som sa presiel depom ani jedneho sebevraha som tam nevidel... su to chlapi co maju gule na svojom mieste... ( to nehovorim o holkach co tam jazdia ... maju moju uctu a obdiv )... narozdiel od pana Vohradku... odporucam sediet doma a zdriemnut si pri okruhovych zavody na motodromoch...

miroslav 18. 5. 2011
brano.souhlasim s tebou

e.m. 18. 5. 2011
Stále se diskutuje o oprávněnosti, bezpečnosti, tradici a dalších aspektech závodů 300 ZATÁČEK. Před zhruba dvaceti až třiceti lety byl tento závod závodem téměř profesionálů, kteří se motocyklovému sportu opravdu věnovali a zároveň postupně přecházeli na nové okruhy - speciální motodromy. Současný závod je pouťový závod absolutních amatérů, kteří po pracovním týdnu si jedou zařádit na víkend do Hořic. I když je to jejich svobodná vůle se na tomto okruhu zabít, z obecného hlediska a přínosu i pro Hořice nemá závod, který se každý druhý rok kvůli několika mrtvým nedojede, vůbec žádný smysl.

e.m. 18. 5. 2011
ZAKÁZAT!!

miroslav 18. 5. 2011
vetšina zavodniku,pochazi s rodin ktere jezdi generace,a nepamatuji si že by nekdo v horicich ,včetne meho otce jezdil profesionalne

Ladin78 18. 5. 2011
pro e.m.: je mi zle jak zde špiníte památku zesnulých závodníků slovy o pouťových amatérech. Nebudu Vám zde psát v čem jsou závody jiné dnes a v dobách minulých, protože Vás to stejně nezajímá. Mě zase nezajímáte vy a vaše hloupé řeči. Každý kdo nemá v hlavě slámu a nepřipravuje se, tak ani přihlášku do Hořic nepošle, toť můj názor! Robin i Jirka měli před tímto tragickým závodem hodně najeto a jestli je pro Vás zdravotní selhání pana Křepelky a následný skon pouťový amatérismus pak mám pro Vás jen tento vzkaz ..i.. (bez úcty)

teta 18. 5. 2011
Vážení, těžko si můžete představit to, co prožívá rodina po takové tragedii. Zrušte to, nebo si postavte speciální motodrom ať není víc zoufalých lidí!

miroslav 18. 5. 2011
teta ,nic proti vam ale,tento sport už se u nas predava pres generaci,jezdim po zavodech s tatou od malinka ,na motorce jezdim od malinka,zavody jsou pro me vse,bohužel se tyhle tragedie stavaji,nejen u nas ,to by clovek nemohl ani sednout do auta,sam nemam ani motorku na provoz po komunikacich,protože mam strach i když bych jezdil s rozumem,že me nekdo srazi,nebo potkam nejakou zver,a proto jak pise LADIN78,jen souhlasim

bonera 18. 5. 2011
co to je za suliny ten Puf a Pupa??a jeste dalsi????ma se zrusit Giro?tour?nebo zakazat horolezcum hory?co to je za nazory?nejsme pred rokem 89 ,doufam ze si to kazdy uvedomuje jaky to bylo,Kdo chce sedet cely zivot u tv nebo pc,muze ale zivot neprozije i kdyz ho bude mit treba o dvacet let delsi.Uprimnou soustrast rodinam.

miroslav 18. 5. 2011
BONERA.verna pravda

honza 18. 5. 2011
ZRUŠTE ZÁVODY !!

honza 18. 5. 2011
ta dráha nesplňuje bezpečnostní požadavky

Kačka 18. 5. 2011
No jasně...a co rovnou zakázat celkově ježdění motorovími vozidli?!!!!? Většina našich komunikací totiž je v takovém stavu,že jízdou po nich ohrožujeme nejen život svůj ale i životy jiných.A spoustu dalších věcí,které jsou nebezpečné...nejlépe je zrušit všechny,co vy na to????.. To co tady píšete je neuvěřitelné.Chlapi tím žijou celej rok,ne jen na víkend jak tu někteří napsali a nejsou to žádní sebevrazi!!!..naopak,kdo tam byl a prošel si depo ví,že např.pan Křepelka nebyl žádnej mlaďák co se chce vyblbnout po práci a nebyl zdaleka jediný. Kdo nejezdí na moto ikdyž třeba jen rekreačně a není srdcař,tohle v životě nepochopí a bude pořát jen hanit tento nádherný sport. Jsem ženská,Hořice mám nesčetněkrát najetý jelikož jsem z blízkého okolí a závodně bych do toho nešla,protože je to hodně obtížná trať,ale klobouk dolů před všemi kdo je závodně jedou.Mají můj obrovský obdiv,za tu odvahu!!!

Kačka 18. 5. 2011
Tímto bych také ráda uctila památku Robina,všem pozůstalím přeji upřímnou soustrast a Jirkovi přeji z celého srdce brzké uzdravení a aby se mohl zase vrátit k tomu,co tak miluje...ježdění na moto.

matka Robina 18. 5. 2011
Děkuji Všem za projevenou soustrast s tragickým skonem mého syna Robina.Koho to nepotkalo,nepochopi. Prosim lidi,kteři nebyly přimo u té hrozné tragédie,aby nic nekomentovali. Děkuji.

Motoforza 18. 5. 2011
Rádi bychom se připojili k uctění památky Robina...úpřímnou soustrast rodinám. Robine, doufáme, že už sedláš svůj nebeský stroj tam nahoře. Jirko...bojuj ! Zvládneš to !

Mara 18. 5. 2011
Upřímnou soustrast rodině Robina.. Jedna potěšující zpráva od známé sestřiček, kde Jirka leží - je na klasickém oddělení a vypadá to s ním velice dobře !

manka 18. 5. 2011
Pro mamku Robina. Plně s Váma cítím a přeji hlavně hodně moc sil, které budete potřebovat po každý z příštích i těch dalších dní. Mámu nemůže potkat nic horšího, než ztráta jejího syna. Upřímnou soustrast!

ministr zdravotnictví 18. 5. 2011
Zakažte všem kuřákům kouřit!!! Mrtvých už bylo a bude taky dost!!! A to i přes varování ministra zdravotnictví!!!

Michal 19. 5. 2011
e.m. Je vidět, že vůbec nevíš o čem tento závod je. Letos se ho zúčastnili jezdci ze 14 států z celého světa a rozhodně to nebyli žádní amatéři.

v. 19. 5. 2011
vysvětlovat jaké jsou závody pro nás...tedy těm co fandí a případně je i jezdí někomu, kdo nenapíše nic víc než "zrušit!!!" je jako házet perly sviním. Nechte to laskavě na jezdcích a pořadatelích, jestli chtějí podstoupit rizika, která jakýkoliv motoristický sport sebou nese!...Nebo to taky vykřikujete i u fotbalu, když tam klepne mladýho kluka přímo na trávě? Nebo cyklistiku? Já sice vím, že u nás v zaprděným česku je nejsnažší na vše nadávat, všechno zakazovat, ničemu nepomáhat...za chvíli tu už opravdu nebude zhola nic....a ti co si budou pamatovat, jak chodili se svým tátou na závody, tak to budou moct maximálně vyprávět....ale i tak nezasvěcené prosím, raději nepište nic. Robinově rodině a zde především mámě vyjadřuji hlubokou soustrast :-(

mroslav 19. 5. 2011
V.mohu jen souhlasit,a vyjadřuji hlubokou soustrast :-( robinove mame a rodine

Josef 19. 5. 2011
ZRUŠIT DEBILNÍ MOTORKY !!

Marek 19. 5. 2011
Jsem fanda motorismu a ač se to mnohým nebude líbit, na této trati nemají už závody motorek co dělat.

Kristýna 19. 5. 2011
Včera jsem byla Robinovi zapálit svíčku... Odřený strom ve výšce 5m jasně ukazoval, že pořadatelé tomuto neštěstí prostě nedokázali zabranit. Přesto si myslím, že jestliže je někdo takový fanda motorek, jistě bude závodit i na jiném okruhu, který bude bezpečnější. Trať byla zabezpečená nejlíp jak mohla, ale podle mě prostě není určená pro takovéhle závodění.

fanoušek 19. 5. 2011
pro všechny "soudce"a lháře..300 zatáček se jely letos po 49. V každém ročníku jede cca 8 tříd...to je 392 samostatných závodů. Letos je první smrtelný úraz při jak se říká, rychlých závodech. I TAK BOHUŽEL Ale znovu opakuji PRVNÍ SMRTELNÝ ÚRAZ.Lloni se zabil Hubiger při závodech veteránů.Další 3 jezdci zemřeli na srdeční slehání..I smrt Marušky Zachovalové měla souvislost s kolapsem jejího otce..Otázkou je, proč jsou mrtví na dromech, jako je Brno nebo Most, nebo jiné bezpečnější motodromy

jf 19. 5. 2011
pročítám si vaše příspěvky a názory a musím říci, že některé opravdu nepochopím. Některé názory jsou spominutím stupidní. Oba kluci pro motorky žili a závody jsou pro ně dobíjení, životní styl a láska. Pokud nebude tento závod, bude jiný. Všichni co zde píší o zrušení závodů nebo ZRUŠTĚ DEBILNÍ MOTORY - piště někam jinam, protože sem to nepatří. Upřimnou soustrast celé rodině - je mi to líto, vím, že je to teď velmi težké. Držte se a hodně síly. Pro Jirku - brzké uzdravení

nickova 19. 5. 2011
Zrušte tyto závody!!!!!

Tonda 19. 5. 2011
Zrušte závody v Hořicích, máte na to měsíc do TT !!!!

ministr zdravotnictví :-( 19. 5. 2011
ZAKAŽTE KOUŘENÍ - UMÍRÁ DALEKO VÍCE LIDÍ. Srovnejte Vaše názory a důvody, které vedou k Vašim závěrům ke zrušení závodů. Vždyť je to absurdní. Jistá míra rizika je spojena s naším každodenním životem. A nikdo také represivně nebrání proti jeho vůli někomu kouřit, brát drogy, atd. - to zcela jistě, dříve nebo později, je cestou do hrobu :-( Zákaz závodů 300 ZGH Vaše problémy nevyřeší, Robinovi to život nevrátí. Dnes to zcela jistě zůstává "mementem mori" pro ostatní "sportovce" a i pro pořadatele. Všichni - tedy pořadatelé i závodníci dělali, dělají a dělat budou vše pro to, aby závody 300 ZGH přinášeli jen pozitivní adrenalin a radost z jedinečného přírodního okruhu, který v Hořicích máme. Samozřejmě s "běžnou" mírou rizika, kterou tyto aktivity přinášejí. To si musí každý, kdo se do toho zapojí, připustit. Opět mě přichází na mysl - zakažte kouření, vždyť je to cesta k jisté smrti

pupa 19. 5. 2011
Všichni kdo se kolem Hořic pohybujejem, víme, že smrťáků je tam víc, než dost a nemyslím tím srdeční kolapsy. Vždyť by to pro ty pořadatele mělo být minimálně k zamyšlení. Jsem pro zrušení , ať se jezdí vyřádit na motodromy, tam když spadnou je tam bezpečnostní zona a vše ok.

dotaz na pupa 20. 5. 2011
proč je na českejch dromech víc mrtvých než v Hořicích? vy\světli mi to!!!

Tonda 20. 5. 2011
ZRUŠIT !!!!

kralik 20. 5. 2011
v prvom rade chcem vyjadrit uprimnu sustrast rodinam a prajem skore a pokial mozno uplne uzdravenie Jirimu. som fanusikom motocyklovych zavodov, a motorkar, mam skusenost aj s jazdou na okruhu, a to hlavne kvoli tomu, ze viem aka nebezpecna je jazda na beznych komunikaciach. Mame par peknych ciest v okoli a viem ako to vyzera letiet tak rychlo po takej ceste. Preto som sa rozhodol ist radsej na okruh. Aj ked sa mi pacia aj road racingove zavody, radsej by som ale bol, keby sa uz nejazdili, podla mna tieto cesty urcite nie su na tak rychle masiny. Viem ze pre vas, ktori zavodite je to pasia, ale nic nestoji za strateny zivot a za tu bolest bliznych. Je to len moj nazor, a urcite to nemyslim ako urazku voci jazdcom. Maju moj obdiv, ale aj tak to za ich zivoty nestoji. majte sa

Pepa 20. 5. 2011
Všichni závodnicí milují hořickou trať! Milují motorky. Zakážete jim Hořice, budou jezdit jinde. Zakážete jim jízdu na motorce, nebudou mít pro co žít. Upřímnou soustrast rodině a všem blízkým.

Tonda 20. 5. 2011
Pepa: o to de, ať si jezdí jinde. Byl jsem včera u trati, v lese samej bordel, kelímek, nasráno. A občany, kteří zde bydlí, ty zatáčky už lezou krkem. ZRUŠIT !!!

Ladin78 20. 5. 2011
Jo je potřeba všechno zrušit, všechno co má tradici, na co můžeme byt hrdí, díky čemu je alespoň tenhle národ trochu vidět a Vaše město znají. Je to potřeba aby si pan Tonda mohl v neděli v klidu vypít kafíčko a podívat se na televizi. Co takhle trocha vlastenectví, trochu hrdosti na své město a ohleduplnosti vůči jinym pane Tondo? Asi Vám to nic neříká, že? Krásny příklad moderního čecha. Hlavně si nezapomeňte koupit národní dres až bude zase MS v hokeji, protože to je dneska jediny vyraz vlastenectvi.

Ladin78 20. 5. 2011
Mě se třeba kroutí uši když slyším HIP HOP a budu hned dělat bordel až bude v HK na letišti ten jejich CAMP? Ne nebudu protože co se nelíbí mě, se líbí zase jinym lidem. Tenhle národ je ztracenej a už mě nebaví to ani číst a ani se vyjadřovat, takže končím.

Klára 20. 5. 2011
to Ladin78: Naprosto Váš postoj chápu.mrzí mě, že toto musíte číst .. všichni jsou chytří a stašně o všem vše vědí .. A to zajisté spoustu těch co si přejí závody zrušit, tak tam byli a s nadšením koukali ... Rodině a přátelům Robina přeji upřímnou soustrast! To co se stalo je tragédie .. ale všichni co v Hořicích závodí (a nejen v Hořicích), tak pro ně jsou motorky neskutečnou láskou! Mám pocit, že tohle tady stále nikdo nechápe .. Ale jak píšete, tenhle národ je ztracenej! Souhlasím s Váma .. Ať je bráchoj lépe, přeji mu hodně sil a brzké uzdravení!!!

VICKY 20. 5. 2011
Myslím, že jakékoli spekulace o tom, co kdyby kdyby, jsou zbytečné...Život to nikomu nevrátí...A pozůstalým nepomůže. Upřimnou soustrast!

Laďka 21. 5. 2011
Jsem taky pro zrušení závodů, nic to Hořicím nepřináší. A co je to za nesmysl, že proslavili Hořice, vždyť kromě těch co se o motoristický "sport" zajímají, nemají ostatní v ČR o zatáčkách ani ponětí. Pokud vím, tak jediné co Hořice proslavilo, jsou hořické trubičky a kamenická škola.

Laďka 21. 5. 2011
Ale možná po letošním závodě, už o zatáčkách ví většina obyvatel našeho státu, bohužel.

tomas 21. 5. 2011
dnes mel robin pohreb tak preji verce a rodine robina hodne sily tento tezky okamzik zvladnout naprosto souhlasim s ladinem 78 a nechapu postoj ladky ktera tady mele kraviny.dnes byla v horicich uzavrenej usek kde se robin zabil a byla tam rozluckova akce nebyl tam nekdo z vas mimo me.nechapu proc jste pro zruseni zavodu ja robina znal a vim ze kazdy zavodnik podepisuje pred startem to ze jede na vlastni nebezpeci. robine budu na tebe vzdycky vzpominat jako na neustale usmyvajiciho kamarada.budes me chybet

občané Hořic 22. 5. 2011
Zrušte TT, dokud je čas !!

bonera 25. 5. 2011
Ladko Horice znaji po cele Evrope,jen skrz prekrasnou prirodni trat,,Do Horic jezdim na zavody od roku 1983 a o kamenicke skole vim jen proto ze existuji tyto zavody,Bez zavodu by byly Horice jedna ciganska dira--nic vic..tomu ver.

Kristýna 25. 5. 2011
Pro bonera: Člověk, který v diskusi použije slova jako cikánská díra asi nebude moc inteligentní. Laďka ani my ostatní nemůžeme za to, že Tvůj přehled je tak omezený, že sahá jen k motorkám!

bonera 31. 5. 2011
Kristynko asi mas hodne tmavy oci a vlasky ,ze jo??a oranzovou vestu,a velky prehled,ale jen v osade v ktere bydlis

71 2. 9. 2011
Vím,že reaguji s velikým časovým odstupen,ale číst tyto vaše články je opravdu na posrání.Robin,byl manželky spolužák a já jsem chodil o rok víš.Znám jeho maminku a přes internet i virtuálně jeho otce.Dokážete si představit co musí prožívat když čtou ty vaše debility.Rodině a přítelkyni přeji upřímnou soustrast a omlouvám se za všecny ty přiblblíky co píšou strašně chytrý články.Byl jsem několikrát na místě nehody a hned si uvědomíte co ten kluk pro tu rodinu znamenal,závodění je pro ně vším tak se vykašlete na ty svý úvahy

jirka 19. 3. 2012
co chcete rusit? vubec nevite o cem tady pisete tak se do toho neserte!!

jirka 19. 3. 2012
Co chcete rusit? vubec nevite o cem tady pisete tak se do toho neserte!!

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...