Příprava Abajova týmu Milwaukee BMW

vydáno 12. 2. 2016, text hell, foto Milwaukee BMW

Na konci února odstartuje další ročník WSBK prvním podnikem na australském Phillip Islandu. Předcházet budou ještě závěrečné testy. V britském týmu Milwaukee BMW bude vedle úřadujícího šampiona BSB 2015 Joshe Brookese startovat brněnský Karel Abraham.

Brookes pojede se startovním číslem 25, Abaja si ponechá své číslo 17. Nebudou to samozřejmě v MS třídy SBK jediní nováčkové, spolu s nimi přichází do této třídy například Američan Nicky Hayden. Ten pojede v týmu Honda společně s Nizozemcem Michaelem vd. Markem. Do třídy SBK přestoupil z GP také celý tým Iodaracing, jež pojede jako oficiální tým Aprilia v sedle s Alexem de Angelisem a Lorenzem Savadorim. Do MS se vrací také oficiální tovární tým Yamaha, za něhož nastoupí Sylvain Guintoli a Alex Lowes. BMW pojede nejen v týmových barvách Milwaukee, ale také v týmu Althea (Marcus Reiterberger a Jordi Torres).

Jerez a pak Motorland Aragon
V prvním společném testu na okruhu v Jerezu na konci ledna zajel Brookes desátý a Abraham třináctý čas. „Byl to pro mne v Jerezu skvělý zážitek a myslím, že jsme dosáhli na slušné umístění,“ nechal se slyšet brněnský jezdec. „Než jsme přijeli do Jerezu, plánovali jsme zajet nějaká kola a zjistit, jak vůbec nová motorka bude fungovat. Teď musíme pracovat s nově zjištěnými daty a přijít na to, jak z ní dostat co nejvíc, protože věříme, že může být opravdu rychlá.“
Také pro Brookese je značka BMW nová, vloni startoval v týmu Milwaukee s Yamahou.
Na začátku února se tým představil na soukromém testování na okruhu Motorland Aragon: „Učinili jsme určitý pokrok v nastavení motocyklu, ale stále ještě nemám správně nastavený podvozek a to nám způsobuje největší problémy. Přední vidlice fungovala docela dobře, ale se zadní tlumičem jsme pořád ještě bojovali… Použili jsme několik nastavení z minulého roku a nakonec jsem se cítil na motorce přeci jen lépe. Jenže stále to ještě není tam, kde bychom rádi byli. Čekáme na nějaké nové díly od Öhlinsů a Suteru a na testování na Phillip Islandu by to mělo být vidět. Před prvním závodem by nám však mohla data získaná v Aragonu pomoci,“ prohlásil po testování Brookes.
„Ve středu to bylo obtížné kvůli silnému větru, ale podařilo se nám na mé motorce udělat opravdu kvalitní práci v garáži, na zavěšení zadního kola a na elektronice,“ přidal se ke svému kolegovi Karel Abraham. „Následující den jsem zajel několik rychlých kol. Odpoledne mne potkal malý technický problém, ale velice rychle jsme ho vyřešili a mohli pracovat na dalším zlepšení. Byla škoda, že jsme nezajeli tolik rychlých kol, co jsme si původně naplánovali, ale šlo pro mne i tak o velmi užitečné testování. Teď už se opravdu těším na další pokračování na Phillip Islandu, protože jde o trať, která se mi líbí, a navíc, závěrečný test bude pro nás hodně důležitý."
Týmový koordinátor Mick Shanley pocity jezdců shrnul takto: „Celkově šlo v Aragonii o kvalitní test, ale nemohli jsme se příliš snažit zajíždět rychlá kola. Byli jsme ale schopní odvést spoustu práce s nastavením motocyklů. Vyzkoušeli jsme také novou přední vidlici a docílili jistého pokroku s elektronikou, což byl proti předchozímu Jerezu pokrok…. Nyní už se chystáme na Phillip Island na závěrečné předsezonní testování a celý tým už se těší, že ukáže, co umí.“ 
Test bude probíhat 22. a 23. února, o následujícím víkendu pak proběhne první díl letošního seriálu MS. Letos budeme fandit hned dvěma našim jezdcům, Karlu Abrahamovi ve třídě Superbike a Ondrovi Ježkovi v supersportech.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...