Kuba Smrž v Mugellu na BMW

vydáno 10. 6. 2010, text Jiří Nykodým, foto RZ

Jakub Smrž má za sebou první testy továrního motocyklu BMW S1000RR.

Jihočeský závodník Jakub Smrž dostal příležitost k testování továrního motocyklu BMW S1000RR při testování týmu BMW v Itálii.

 

Během dvoudenních testů na okruhu v Mugellu byl přítomen celý tovární tým BMW, který využil měsíční pauzy mezi závody superbikového šampionátu a na toskánské trati pracoval především na nastavení svých strojů. Celé testování provázela tropická vedra a asfalt byl rozpálený na celých šedesát stupňů. Za těchto podmínek odkroužil Jakub na bavorském motocyklu třicet okruhů a jeho nejlepší čas se zastavil na hodnotě 1,53 s.

 

Manažer továrního týmu BMW Motorrad Ital Davide Tardozzi k těmto testům krátce řekl: „Upozorňovali jsme ho, aby nešel do jakéhokoliv rizika, protože tu motorku potřebujeme na zítřek pro Troye. Ale ten kluk je opravdu dobrý...“

 

Podle aktuálních zpráv je šéf Kubova týmu nespokojen se současnou situací a již zahájil jednání jak s továrnou BMW, tak i s Aprilií. S Aprilií jednal tým již před začátkem letošní sezony, ale jednání nakonec nedopadla úspěšně. Nyní je velmi pravděpodobné, že tým Pata B&G změní značku motocyklu ještě v průběhu letošní sezony, možná už v několika následujících závodech.

 

Tovární tým BMW se po skončení testů v Mugellu přesouvá na jiný italský okruh - Misano Adriatico. Tam bude testovat společně s dalšími továrními týmy šampionátu WSBK (Aprilia, Suzuki a Yamaha).


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...