Závěr španělského testování

vydáno 14. 1. 2011, text TZ, foto Liberty Racing

Na okruhu Guadix v Granadě nedaleko Sierry Nevady pokračovalo druhým dnem testování týmu Liberty Ducati s jezdci Kubou Smržem a Sylvainem Guintolim. A protože tým splnil plánované úkoly a dohnal včerejší kilometrovou ztrátu, rozhodl se testování ukončit.

Oba jezdci, Kuba i Sylvain, zkoušeli různá nastavení a řešily se pouze drobné problémy. Ačkoliv účelem nebyly žádné rychlé časy, je určitě zajímavostí, že oba dva piloti zajeli na 3,5 km dlouhém okruhu úplně shodné časy, a sice 1.14 minuty.

"Dnes jsme za pěkného počasí ukončili testy v Guadixu a jsem velmi spokojen. Odtestoval jsem dnes 62 kol a proti včerejšku udělal velký pokrok. Pracovali jsme především na elektronice, nastavení podvozku a také spojky. Už jsem si docela zvykl na pomalé zatáčky, které mi nikdy moc nešly, a proto to bude obrovským plusem do sezóny. Tým opět odvedl skvělou práci a už se těším na oficiální testy do Portimaa," řekl po testování Jakub Smrž.

"Dnešek byl velmi dobrý. Snažil jsem se ještě lépe poznat svou novou motorku, což se mi také podařilo. Grip na okruhu sice nebyl nejlepší, ale aspoň jsem mohl poznat, jak se motocykl Ducati chová v takové situaci. Prostě dnes mě to opravdu bavilo," pochvaloval si dnešní testování vloni sedmý pilot MS seriálu WSBK Sylvain Guintoli. Tým nyní čekají oficiální testy Infrontu - od 26. do 28. ledna - na okruhu Algarve v portugalském Portimau.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...