Abraham odstartuje do závodu ze 17. pozice

vydáno 13. 8. 2011, text TZ, foto karelabraham.com

Nešťastně skončila kvalifikace na Cardion AB Grand Prix České republiky pro Karla Abrahama. Necelých deset minut před jejím koncem upadl, a přestože se vrátil na trať, nedokázal již zrychlit a skončil až na sedmnáctém místě.

Po skvělém výkonu ve třetím volném tréninku, ve kterém na osychajícím Masarykově okruhu v Brně zajel čas 2:08,460 a obsadil jedenácté místo, doufal Karel Abraham, že využije výrazné divácké podpory i v kvalifikaci. V té zrychloval a svůj nejlepší čas z volných tréninků vylepšil o 0,053 sekundy.

Ve svém nejrychlejším kole, ve kterém byl v těsné blízkosti devítinásobného mistra světa Valentina Rossiho, ovšem upadl a čas 1:58,946, který byl v kvalifikaci jeho nejlepším, už nezlepšil.

„Byl to nepříjemný pád,“ konstatoval Karel Abraham. „Mrzí mě to, protože to bylo dobře rozjeté kolo, které mě mohlo posunout výš.“

Ještě před tím, než Abrahamovi v devatenáctém kole podklouzla přední pneumatika, týmoví mechanici několikrát měnili nastavení motocyklu. Problém s přilnavostí pneumatik ovšem neodstranili. „Jsem naštvaný. O problému, kvůli kterému jsem spadl, jsem věděl už předtím.“

Spokojený nebyl český jezdec ani s brzděním. „Při brzdění jsem opět ztrácel hodně času. Proto jsem v každém kole posouval brzdný bod a jel jsem na limitu, což se mi bohužel vymstilo.“

Do domácího závodu na Masarykově okruhu v Brně tak český motocyklový závodník odstartuje až z šesté řady, ve které jej doplní Loris Capirossi. Ten jednadvacetiletého jezdce týmu Cardion AB Motoracing porazil o pouhých 0,008 sekundy.

Závod královské třídy MotoGP, v němž se Karel Abraham představí s motocyklem Ducati Desmosedici GP11 ve speciální bílé barvě, můžete sledovat od 13:40 na televizních stanicích Nova a Nova Sport.

Před zítřejším závodem určitě budu nervózní, ale doufám, že přijde hodně diváků,“ dodal.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...