Abraham o závodu v USA

vydáno 25. 7. 2011, text TZ, foto AB Cardion Motoracing

I přes technické problémy, které českého motocyklového závodníka potkaly v předposledním kole premiérového závodu na okruhu v Laguně Sece, obsadil Karel Abraham ve Velké ceně USA jedenácté místo.

Po startu závodu vypsaného na 32 kol se Karel Abraham pohyboval na třináctém místě. „Start a nájezd do první zatáčky se mi vůbec nepovedl,“ přiznal Karel Abraham, jenž startoval z páté řady.

Zatímco upadli tři jezdci a Ben Bostrom odstoupil ze závodu, český motocyklový závodník se posunul na desáté místo a zajížděl konstantní časy, kterými se přibližoval k Hectoru Barberovi. Na toho v desátém kole ztrácel 6,136 sekundy, ovšem ve dvacátém kole už ztrácel 4,226 sekundy a ve třicátém kole dokonce pouze 1,405 sekundy.

„Zajížděl jsem konstantní časy a přibližoval se k Barberovi, kterého jsem chtěl předjet, ale v předposledním kole mi prasklo zadní pérování,“ řekl Karel Abraham. „Zadní část motocyklu tím klesla o několik centimetrů a já tak seděl přímo blatníku, který se dotýkal pneumatiky.“ Kvůli tomuto technickému problému jej v posledním kole předjel Hiroshi Aoyama, jenž jednadvacetiletého jezdce týmu Cardion AB Motoracing porazil o 0,282 sekundy.

„Mrzí mě, že mě v posledním kole předjel Aoyama, ale celkově jsem s výsledkem závodu spokojený,“ konstatoval Karel Abraham. Se 46 body mu v průběžném pořadí mistrovství světa silničních motocyklů nyní patří dvanácté místo.

Karla Abrahama a členy týmu Cardion AB Motoracing nyní čeká Velká cena České republiky, která se uskuteční od 12. do 14. srpna na Masarykově okruhu v Brně.

„Na domácí Velkou cenu se těším. Věřím, že to pro nás letos bude dobrý závod a že mě přijde podpořit hodně fanoušků,“ dodal.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...