Abraham v Mugellu dvanáctý

vydáno 3. 7. 2011, text TZ, foto karelabraham.com

Na dvanáctém místě dokončil Karel Abraham Velkou cenu Itálie, v níž se musel vypořádat s několika problémy.

Po startu ze třetí řady se náš motocyklový závodník pohyboval na dvanáctém místě, ale zanedlouho se probojoval na místo desáté a zajížděl časy na úrovní devítinásobného mistra světa Valentina Rossiho bojujícího o šesté místo.

V polovině závodu vypsaného na 23 kol však začal ztrácet a propadl se zpět na dvanácté místo, na kterém dojel do cíle s takřka čtyřsekundovým náskokem před třináctým Alvarem Bautistou. Na jedenáctého Nickyho Haydena a dvanáctého Hiroshiho Aoyamu ovšem ztratil 9,240, respektive 6,605 sekundy.

„Start se mi povedl, ale v první zatáčce jsem nedokázal udržet ideální stopu. Navíc to trošku klouzalo,“ vysvětlil jednadvacetiletý jezdec. „Největším problémem však bylo horko, které mi hodně vadilo a nedělalo mi dobře.“

Na vítěze závodu Jorge Lorenza Karel Abraham ztratil 43,964 sekundy a po návratu do garáže týmu Cardion AB Motoracing řekl: „Není to taková ztráta, jakou jsme měli v jiných závodech, ale v každém případě mě mrzí, že jsem s jezdci přede mnou nedokázal držet krok.“

S 37 body nyní Karlu Abrahamovi patří dvanácté místo v průběžném pořadí mistrovství světa silničních motocyklů.

„Je hezké, že máme čtyři body za dvanácté místo, ale s výsledkem rozhodně nemůžu být spokojený,“ dodal Karel Abraham, jenž před závodem pomýšlel na další umístění v elitní desítce.

Členové týmu Cardion AB Motoracing se nyní připravují na testování, které se na okruhu v Mugellu uskuteční zítra. Poté se vrací do České republiky, odkud se za necelé dva týdny vydají na okruh Sachsenring, na kterém se od 15. do 17. července bude konat Velká cena Německa.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čty��kolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...