Abraham zopakoval svůj nejlepší výsledek

vydáno 12. 6. 2011, text TZ, foto karelabraham.com

Fantastický výkon předvedl na zmoklém okruhu v Silverstone Karel Abraham, jenž dojel v závodě na sedmém místě a vyrovnal tak své nejlepší umístění od vstupu do MotoGP.

Karel Abraham odstartoval po výtečném výsledku ze sobotní kvalifikace z druhé řady, po začátku závodu se ale propadl na desáté místo. „Start se mi moc nepovedl. Dlouhodobě vím, že je to věc, na které musím pracovat,“ přiznal Karel Abraham. Postupně se propracoval přes Španěla Toniho Elíase a sváděl boj o desátou příčku s devítinásobným mistrem světa Valentinem Rossim. Ten sice Abrahamovi ujel, po pádu tří jezdců se ale první český závodník v kubatuře MotoGP posunul na sedmé místo, na kterém dojel až do cíle závodu vypsaného na 20 kol. „Sice mě mrzí, že mi Valentino ujížděl, ale s celkovým výsledkem jsem naprosto spokojený,“ řekl Abraham po návratu do garáže týmu Cardion AB Motoracing.

Abaja má nyní celkem 33 bodů a je nejúspěšnějším netovárním jezdcem na motocyklu Ducati. „Je to práce celého týmu a všem chci poděkovat. Především mechanikům, kteří odvedli skvělou práci,“ dodal Abraham. V průběžném pořadí mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP se posunul na desáté místo.

Společně s týmem Cardion AB Motoracing se Karel Abraham vrací do České republiky, odkud za necelé dva týdny odcestuje na okruh v Assenu. Na tom se od 23. do 25. června uskuteční Velká cena Nizozemska.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...