Lascorz připraven na superbike

vydáno 14. 2. 2011, text Jiří Nykodým, foto Kawasaki

Španěl Joan Lascorz patřil po několik posledních sezon k předním jezdcům mistrovství světa supersportů, letos jej čeká nové dobrodružství v kategorii silnějších superbiků. Za dobu svého působení v supersportech odjel Joan celých 52 závodů, z toho se mu podařilo třikrát zvítězit a celkem devatenáctkrát se postavil na pódium. Během prvního letošního testu v Portimau se Joan velmi rychle sžil s motocyklem Kawasaki Ninja ZX-10R, a to i přesto, že v Portimau panovalo ne zrovna příznivé počasí.

Třetí test superbiku čeká rodáka z Barcelony na australském Phillip Islandu, kde se na konci února rozběhne nová sezona šampionátu MS superbiků.

„V Portimau jsem chtěl jezdit jen na mokré trati, takže první den byl pro nás dobrý, abych zjistil, jak motorka funguje a zvykl si na ni. S motorkou jsem byl spokojený a zároveň mne překvapilo, jak jsem byl rychlý. Můj výkon zatím nebyl stoprocentní, ale jsem spokojený. Ninja je skutečně konkurenceschopný motocykl a byl jsem překvapen z nejnovějších dílů, které jsme dostali k dispozici. Našel jsem dobré suché nastavení a když jsem se díval na časy, mohl bych být ještě tak o šest desetin sekundy rychlejší. Na mokru jsem nechtěl moc riskovat, ale odjel jsem několik dobrých kol. Jakmile začala trať osychat, raději jsem zastavil, protože jsem nechtěl riskovat pád. Celý tým Kawasaki mi vysvětlil, kde se mohu zlepšit, a já na tom budu pracovat,“ řekl Joan Lascorz.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...