Burgess nevěří Stonerovi

vydáno 14. 1. 2011, text Jiří Nykodým, foto Honda

Legendární šéfmechanik Valentina Rosssiho, Australan Jerremy Burgess, si nemyslí, že jeho krajan Casey Stoner by byl pro konkurenční Hondu velkým přínosem a díky němu by se japonská továrna zapojila do boje o mistrovský titul v sezoně 2011. Burgess pracuje jako hlavní mechanik Valentina Rossiho již od roku 2000 a jen málo stačilo k tomu, aby letos v létě podepsal smlouvu s továrním týmem Repsol Honda a stal se tak novým šéfmechanikem Casey Stonera. Jerremy ale zůstal věrný Rossimu, s nímž přestoupil k Ducati.

„Honda mi vysvětlila, že hledají pro svůj tým špičkového jezdce. S angažováním Caseyho chtěli vyvinout tlak na Daniho. V tom mne ale Casey v loňské sezoně moc nepřesvědčil, protože trvalo až do poloviny září, než v roce 2010 poprvé vyhrál. Při několika závodech v polovině sezony jsem měl dokonce dojem, že je Casey zaplacený Hondou, aby na Daniho neútočil, protože za ním pouze kroužil bez nějakého náznaku útoku. Vypadalo to, jako kdyby jezdil na půl plynu,“ vzpomíná Burgess.

Poté Casey Stoner vyhrál závody v Motegi a na Phillip Islandu, ani to ale Burgessův názor nezměnilo.

„Myslím si, že Honda stále nemá dostatek trumfů k tomu, aby mohla vyhrát titul v sezoně 2011. Jen si koupili dalšího rychlého jezdce. Musíme ale myslet na to, že Casey už tři roky nevyhrál mistrovský titul. Kolik jezdců v historii dokázalo po tak dlouhé pauze znovu vyhrát šampionát? Dani Pedrosa zase určitě dokáže vyhrát pár závodů, ale i přesto si myslím, že titul nezíská. Je docela možné, že Honda a Repsol znovu sází na špatné koně. Pokud se podíváme na Caseyho výsledky v roce 2010, nemyslím si, že by byl u Hondy jezdcem číslo 1...,“ řekl na závěr Jerremy Burgess.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...