Guareschi: "Udržet Stonera je priorita"

vydáno 1. 4. 2010, text Jiří Nykodým, foto Ducati

Boss továrního týmu Ducati dobře ví, že podpis nové smlouvy s Casey Stonerem je velmi důležitý.

Nový boss továrního týmu Ducati Marlboro a současně i testovací jezdec Vittoriano Guareschi dobře ví, že jedním z jeho největších úkolů v letošní sezoně bude přesvědčit mistra světa z roku 2007 Australana Casey Stonera k podpisu nové smlouvy. Je dobře známo, že na konci letošní sezony končí smlouvy všem jezdcům ze „silné čtyřky“, tedy Rossimu, Lorenzovi, Pedrosovi a Stonerovi. Čtyřiadvacetiletý Australan drží zatím rekord nejvíce vítězství v nové éře osmistovkových motocyklů, v uplynulých dvou letech ale boj o titul s Rossim prohrál. Podle zákulisních informací má o Stonera velký zájem tovární tým Hondy, ten nyní řídí bývalý šéf týmu Ducati a muž, který Stonera do továrního týmu italské továrny přivedl, Livio Suppo.

 

Udržet Stonera je pro Ducati klíčové i kvůli tomu, že Casey je zatím jediným jezdcem, který dokáže na motocyklu Desmosedici vyhrávat závody.

 

„Samozřejmě chceme, aby s námi Casey zůstal. Já jsem s Ducati podepsal smlouvu na tři roky a byl bych velmi rád, kdyby tu tyto tři sezony byl i Stoner. Je to pro nás velmi důležité, protože si myslím, že právě on je nyní tím vůbec nejlepším jezdcem ve startovním poli. Co se týče rychlosti, je jezdcem číslo jedna. Nyní už má také velké zkušenosti v MotoGP, takže v tomto šampionátu může bez problémů vítězit dalších deset let,“ řekl Guareschi.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...