Pedrosa nepojede ani v Británii

vydáno 6. 6. 2011, text Jiří Nykodým, foto Honda

Dani Pedrosa nemohl nastoupit do víkendového závodu MotoGP na domácím okruhu v Barceloně, protože jej stále ještě trápily bolesti zlomené klíční kosti, kterou si přivodil po kolizi s Marcem Simoncellim v Le Mans. Ještě před víkendem v Barceloně Pedrosa doufal, že mu jeho zdravotní stav dovolí nastoupit k závodu MotoGP na britském okruhu Silverstone, kde se jede už o nadcházejícím víkendu. Jak se zdá, nebude ani tohle přání vyslyšeno a Pedrosa bude muset i následující závod strávit u televize.

Daniho klíční kost ještě stále není ve stavu, kdy by mohl usednout za řídítka motocyklu. Zároveň se Pedrosa rozhodl, že k závodům nastoupí až v době, kdy bude opravdu stoprocentně uzdraven.

„Nějaký čas jsem vyčkával, jak se bude zlomenina hojit, ale už jsem se rozhod, že ve víkendové Grand Prix na okruhu Silverstone nebudu startovat. Udělal jsem maximum pro to, abych byl co nejdříve fit, ale bohužel současné podmínky mi nedovolují startovat v závodě. Abych pouze nastoupil a nebyl konkurenceschopný, to podle mého názoru nemá smysl. Závodit začnu až v době, kdy si budu jistý, že mohu bojovat o vítězství. Raději nebudu dále riskovat s nedohojeným zraněním a počkám, až budu skutečně plně uzdraven. Chci se vrátit, co nejdříve to bude možné, ale nechci pouze kroužit, chci závodit,“ řekl Dani Pedrosa.



Diskuze k článku

Rocker 7. 6. 2011
Začíná nám v tom motosportu přituhovat. Co závod to někdo někoho sestřelí. Výkony a rychlosti už jsou takové, že se borci pouštěj do předjíždění mnohem drsněji. Danimu přeju brzké uzdravení.

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...