Začíná nová výzva

vydáno 21. 2. 2011, text Tisková zpráva SMS Racing

Český tým s českým jezdcem v Mistrovství světa Supersport - již tento víkend startuje SMS Racing Team v úvodním závodě sezony 2011.

Ke svému historicky prvnímu závodu v mistrovství světa supersportů odcestoval tým SMS Racing do daleké Austrálie, kde se již tento víkend koná na okruhu Phillip Island úvodní závod sezony. Jičínský tým ještě v těchto dnech absolvuje závěrečné dvoudenní testování přímo na místě prvního závodu dvanáctidílného seriálu. Test bude sloužit nejen ke konečnému odzkoušení připraveného materiálu, ale zároveň již bude veden s cílem získat základní nastavení Hondy CBR 600RR na australský okruh, jenž je charakterizován několika velmi rychlými zatáčkami a dlouhou cílovou rovinkou.

Tým SMS Racing i jezdec jsou připraveni udělat maximum pro dobrý výsledek, přestože v roli nováčka nebudou k němu mít lehkou cestu. Start závodu je v neděli 27. února 2011 ve 3.30 našeho času a vy jej můžete sledovat v přímém přenosu na satelitní stanici Eurosport a Eurosport HD.

Ondra Ježek:
„Do Austrálie se těším. Bude to pro mě úplně něco nového. Je škoda, že nám nevyšly předsezónní testy podle představ, ale během dvoudenního testu na Phillip Islandu snad ztrátu doženeme. Pro první závod asi nemá cenu klást si nějaké konkrétní cíle. Budu ve třídě nováčkem a až po skončení testů se bude dát něco napovědět. Každopádně u mě všeobecně platí, že bez bodů jezdím domů nerad.“

Jan Saska, majitel týmu:

„Vzhledem k tomu, že se nám nepodařilo absolvovat plánovaný test v Aragonu, tak nás v Austrálii čeká mnohem více práce. Rádi bychom tam vyzkoušeli některé nové věci, některá nová nastavení, a samozřejmě motorku připravili co nejlépe na nedělní závod, tak aby se jezdec cítil dobře. Pro Ondru to také bude zcela nový okruh, nikdy v Austrálii nejel, nepředpokládáme tedy nějaké špičkové umístění, neklademe si cíle příliš vysoké, ale těšíme se na to, že hned v prvním závodě bychom se mohli poprat o nějaký bod.“



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...