Za necelý týden vše začne

vydáno 5. 1. 2011, text TZ, foto Liberty Racing

Český superbikový tým Liberty Racing zahájí testování.

S počátkem nového roku 2011 se přiblížil i start superbikové sezóny, pro náš tým premiérové. První zkouška se odehraje 11.-12. ledna na španělském okruhu Guadix, kde se naši jezdci seznámí s motocykly Ducati 1198 F10 (vybavené novými díly 2011). Pro Sylvaina Guintoliho to bude vůbec první svezení na italském motocyklu Ducati, neboť ve své superbikové kariéře jezdil doposud pouze japonskou Suzuki.

Další test pořádaný promotérem šampionátu, tedy firmou Infront Motorsport, čeká náš tým od 26. do 28. ledna na okruhu Algarve - Portimao v Portugalsku, kterého by se mělo už zúčastnit kompletní startovní pole superbikerů 2011, ovšem s jednou výjimkou, neboť zde bude chybět tovární tým BMW - jezdci Haslam a Corser - který bude testovat ve stejnou dobu v Austrálii, a to od 26. do 28. ledna na okruhu Eastern Creek a od 30. ledna do 1. února na okruhu Phillip Island.

Třetí test před zahájením sezóny absolvují oba naši piloti na nové trati superbikového šampionátu, Motorland Aragon Alcaniz, kde budou testovat 31. ledna a 1. února. Závěrečný test se pak uskuteční 21. a 22. února na australském okruhu Phillip Island, tedy pouhých pět dní před startem celého šampionátu.

Co je nového v našem týmu Liberty Racing, o tom jsme se dozvěděli od pana Roberta Bocchioly: "Sylvain se podrobil těsně před Vánocemi (22.-23. prosince) menšímu chirurgickému zákroku na koleni, ale nyní je už naprosto v pořádku a testů se tak pochopitelně zúčastní. Jinak na testech v Portimau bychom měli mít na všech čtyřech motorkách už konečný design kapotáží, který se bude trochu lišit od toho, jak byl prezentován v Praze."


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...