Crutchlow trénoval v USA

vydáno 21. 1. 2011, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

Nováček v královské kubatuře MotoGP Brit Cal Crutchlow podstoupil na začátku prosince podobnou operaci ramene jako Valentino Rossi, nyní má za sebou dvoutýdenní trénink v Kalifornii.

Celé dva týdny v USA Crutchlow poctivě trénoval především jízdou na kole a připravoval se na svoji premiérovou sezonu královské kubatury MotoGP.

„Trénink probíhal dobře. Mám za sebou dvanáct dní tréninku na kole a za tu dobu jsem stihl najet skoro 1100 kilometrů. To je dobrý fyzický trénink pro začátek sezony, já navíc jízdu na kole miluji, takže jsem si to opravdu užíval. Také mi to pomohlo s léčbou operovaného ramene, teď už se nemohu dočkat testování v Malajsii. Setkal jsem se i s mým týmovým kolegou a trénovali jsme společně. Denně jsme spolu strávili pět hodin, takže jsme si dobře popovídali. Při testech v Sepangu ještě nebudu ve stoprocentní kondici, ale jsem přesvědčen, že do prvního závodu už budu připraven. Nyní je rameno ještě bolestivé, ale to je tím, že tvrdě trénuji. Mám doma motokrosovou motorku a jedno enduro, což mne nyní hodně láká, ale zároveň mám strach z nějakého dalšího zranění. Nerad bych zničil nebo narušil dosavadní léčbu a do Sepangu odjížděl s pochybnostmi. Takže s první jízdou na motocyklu raději počkám až do testu v Malajsii. Letošní první test využijeme k tomu, abych si nadále zvykal na motocykl MotoGP. Je to něco zcela jiného, než na čem jsem doposud závodil, a tamní okruh také neznám, takže se ho budu muset naučit. Do druhého testování na konci února už budeme mít více plánů a budeme testovat daleko víc věcí, to budu mít ale ještě další tři týdny léčby k dobru. Doufejme, že pak už bude rameno v mnohem lepším stavu,“ řekl Cal Crutchlow.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...