Spies o budoucnosti MotGP

vydáno 5. 3. 2011, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

Ještě neodstartovala letošní sezona královské kubatury MotoGP a Američan Ben Spies, který se představí v továrním týmu Yamaha, pomýšlí na začátek sezony následující, tedy na rok 2012. Právě v roce 2012 totiž do MotoGP znovu přijdou litrové motory, které Spiesovi sedí mnohem lépe než současné osmistovky. Spiesova minulost sahá především do superbikových kategorií, kde se závodí na litrových strojích.

„Myslím si, že jakmile se do MotoGP vrátí litrové stroje, bude vše vypadat jinak. Už se moc těším, až budeme znovu závodit na litrech, protože můj jezdecký styl těmto motocyklům sedí mnohem lépe. Nemyslím si, že bych na osmistovkách dělal mnoho chyb, ale stále musím doladit několik drobných detailů. Na ty se zaměřím v letošním roce. Já a Jorge ovládáme motocykl zcela jinak. Každý máme své silné stránky, jsou věci, které jdou lépe mně, a také ty, které jdou lépe Jorgemu,“ říká Spies.

„Můj jezdecký styl se za ten rok v MotoGP hodně změnil. Myslím si, že dál už se měnit nemusí, jen musím některé věci vylepšit. Jednou z našich silných stránek je předek motocyklu. Jsem dobrý na brzdách ale nemám tak dobrou rychlost v zatáčkách. Musíme najít nějaký kompromis. Každý jezdec má své silné a slabé stránky. Já mám rád, když motorka trošku klouže a smykuje, neříkám, že jsem v tom perfektní, ale jsem v této oblasti silný na konci závodu. Jakmile jsou sjeté pneumatiky, mám navrch,“ dodává Spies.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...