Aspar ve Francii s podvozky Suter?

vydáno 10. 5. 2010, text Jiří Nykodým, foto RZ

Zdá se, že majiteli týmu Jorge Martinézovi již došla trpělivost a rozhodl se jednat.

Podle zpráv dobře informovaných španělských a italských médií již během Grand Prix ve francouzském Le Mans nepojede tým Aspar Moto2 s italskými podvozky RSV, ale nasadí podvozky švýcarského výrobce Suter.
 
Podle slov majitele týmu Mapfre Aspar Jorge Martinéze budou jeho jezdci již tento týden ještě před Grand Prix Francie testovat na španělském okruhu Albacete podvozky Suter-MMX a pokud budou s výsledky spokojeni, nasadí je už do závodů v Le Mans. Takové rozhodnutí je velmi nečekané, protože je velmi brzy na to, po dvou závodech hodnotit, jaký podvozek je dobrý a jaký ne, ale jak se zdá, u jednoho z nejlepších týmů mají již jasno. Podvozek RSV je o celých deset kilogramů těžší než Suter-MMX a má i velké nedostatky v aerodynamice, což snižuje maximální rychlost motocyklu až o 5 km/h.
 
Asparův tým před začátkem sezony testoval celkem čtyři podvozky BQR, Moriwaki, RSV a Kalex. Tým se nakonec rozhodl pro RSV, kde byla vzhledem k malému počtu zákazníků naděje na neustálý vývoj s ohledem na potřeby jeho jezdců. Tento vývoj ale nakonec nebyl takový, jak si Jorge Martinéz představoval. Nyní se Aspar rozhodl pro Suter, protože švýcarský výrobce je schopen dodat podvozky již pro Grand Prix Francie a zároveň je výrazně levnější než japonské Moriwaki.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...