Pešek po prvním závodu sezony

vydáno 8. 5. 2011, text TZ, foto RZ

O víkendu 7. až 8. května absolvoval Lukáš Pešek po osmiměsíční pauze závod silničních motocyklů. Stalo se tak při druhém podniku španělského mistrovství třídy Moto2 na okruhu Motorland Aragon, kde český jezdec po pádu skončil na třiadvacátém místě.

Po devatenáctém místě v kvalifikaci začala slibně pro Lukáše Peška neděle, kdy v ranním warm-upu obsadil deváté místo. Ztráta na prvního byla však stejně vysoká jako v kvalifikaci. Po startu závodu se český jezdec ve službách týmu IAMT Factory Racing dokázal postupně probojovat až na místo dvanácté, pak ale následoval pád a Lukáš Pešek začal stíhací jízdu z šestatřicátého místa, kterou ukončil o dvanáct kol později na místě třiadvacátém.

„Start závodu se mi opravdu povedl. Dokázal jsem se prokousat až na místo dvanácté. Pak ale přišel technický problém s přední brzdou, která se zasekla v nájezdu do jedné ze zatáček a já upadl. I s ohnutým levým řidítkem jsem však pokračoval dál a dokázal dojet na konečném třiadvacátém místě,“ popsal patnáctikolový závod Pešek.

„Podařilo se nám trochu probudit motor do dnešního závodu, ale ještě to není ono. Dnes jsme dokázali zajíždět časy o půl vteřiny rychlejší. S průběhem víkendu jsem spokojený, protože jsem dokázal přesvědčit tým, že musíme testovat. Bez toho se nikam nepohneme. Myslím si, že máme na první šestku, proto naším dalším cílem je logicky první desítka,“ dodal Lukáš Pešek.

Dalším podnikem španělského mistrovství bude o třetím červnovém víkendu (18. až 19. června) závod na okruhu v Barceloně.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...