Aoyama nesouhlasí s počtem testů

vydáno 5. 4. 2010, text Jiří Nykodým, foto Honda

Úřadující mistr světa v dvěstěpadesátkách nesouhlasí s pravidlem omezujícím počet zimních testovacích dnů pro kubaturu MotoGP.

Jeden z nováčků v kubatuře MotoGP, Japonec Hiroshi Aoyama, vyjádřil velkou nespokojenost s pravidlem, které razantně zredukovalo možnosti testování jednotlivých týmů před sezonou 2010. Úřadující mistr světa v kubatuře dvěstěpadesátek si myslí, že takové pravidlo znevýhodňuje všechny nováčky, kteří měli během letošní sezony na přizpůsobení se motocyklu MotoGP pouhých devět testovacích dní.
 
„Z tohoto pravidla opravdu nemám velkou radost. Znevýhodňuje všechny nováčky, kteří letos přicházejí do MotoGP. Toto pravidlo omezuje počet zimních testovacích dnů na šest. Pro zkušené jezdce to není problém, ale nám nováčkům to přestup do nejsilnější kubatury velmi znepříjemňuje. Šest dní na motorce je nic. My jsme k tomu dostali ještě další tři dny testování v prosinci, ale i tak celkem devět dní je velmi málo na to, abych mohl dostatečně porozumět motorce. Sezona již příští týden startuje, já doufám, že se mi během pár prvních závodů podaří udělat nějaký pokrok. Bojím se ale toho, že těch závodů budeme potřebovat mnohem víc. Potřebuji si zlepšit především cit pro motorku, musím rychleji porozumět problémům a poté je rozpoznat a být schopen ty problémy popsat technikům. To je základní věc, díky které se v této kubatuře můžete zlepšovat. Doposud jsem občas nebyl schopen identifikovat, jestli ty problémy vycházejí z podvozku, tlumičů nebo z elektroniky,“ řekl Hiroshi Aoyama.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 5/2024
  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
Všechny příspěvky ...