Abraham zajel nejlepší závod v Moto2

vydáno 26. 6. 2010, text TZ, foto karelabraham.cz

Karel Abraham zajel v Assenu zatím nejlepší závod v Moto2, skončil devátý.

Dvacetiletý jezdec sice přijel do Assenu s poraněnou rukou z předešlého závodu na Silverstonu, ale bolestivé zranění se díky péči lékařů během týdne zlepšilo. Abaja tak už v kvalifikaci zajel dvanáctý čas a v sobotu dopoledne byl dokonce čtvrtý v dopoledním warm upu. Potvrdil, že v Assenu se mu daří. Loni tady dojel ve dvěstěpadesátkách sedmý. 
 
Do závodu Moto2 startoval Karel Abraham poprvé letos ze třetí řady. Začátek nebyl nejlepší, ale rychle se vrátil do skupiny s Pasinim, Di Megliem a Takahashim, která bojovalo o osmé místo. Ve třináctém kole předjel Pasiniho, který už nestačil tempu. S Di Megliem a Takahashim se pak přiblížili sedmému Cluzelovi. V napínavé koncovce se Karel prosadil na chvíli i před Di Meglia, bývalého mistra světa ve stopětadvacítkách, a zkusil zaútočit na Cluzela. Di Meglio se ale nedal a znovu se dostal před Karla. Ve finiši se Di Meglio chyby nedopustil a Karlovi naopak útok nevyšel, a tak projel cílem se ztrátou pouhých osm desetinek sekundy na Francouze devátý. Ziskem sedmi bodů se brněnský pilot posunul na 22. místo.
 
Závod vyhrál Ital Iannone, který stejně jako nedávno v Mugellu, předvedl i v Assenu sólovou jízdu a vedl od startu až do cíle. Druhý skončil vedoucí jezdec šampionátu Španěl Elías a třetí byl Švýcar Lüthi.
 
Po závodě Karel Abraham řekl: „S výsledkem jsem spokojen, konečně jsem se probojoval do první desítky. Možná to mohlo být ještě o něco lepší, ale start se mi moc nepovedl a pak jsem se dlouho dostával před Pasiniho. Tomizawa s Cluzelem mi v té chvíli poodjeli a já už bojoval s Di Megliem jen o osmé místo. V posledním kole jsem zariskoval, šel opravdu brutálně do předposlední zatáčky a zkusil ho předjet. Dostal jsem se před něho, ale byl jsem příliš rychlý a měl jsem co dělat, abych se udržel na dráze. Ruka naštěstí už dnes prakticky nebolela, ale stejně po návratu domů půjdu k lékaři. Za týden nás čeká Barcelona, kde jsem byl loni osmý, a tak bych rád navázal na dobrý výsledek i tam.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...