Abaja odstartuje z třetí řady

vydáno 25. 6. 2010, text TZ, foto karelabraham.cz

Dvanáctý kvalifikační čas zajistil Karlovi Abrahamovi třetí startovní řadu.

Po pátečním volném tréninku se sice ukázaly problémy s oficiálním motorem Honda 600, ale ty se podařilo vyřešit, a tak se Karel Abraham mohl soustředit jen na svůj výkon. V dopoledním druhém volném tréninku se proti minulému dni na stroji FTR zlepšil a zajel šestý nejlepší čas. Před odpolední kvalifikací to samozřejmě celý tým potěšilo.

Kvalifikační bitva se odehrála za pěkného počasí. Kája jezdil vyrovnané a rychlé časy a atakoval dopolední výkon. Nejvíce se mu přiblížil v 19. kole, kdy si připsal čas 1:39,990 a zůstal tak o desetinku zpět. Přesto to byla v Assenu jeho vůbec nejlépe zajetá kvalifikace, protože se umístil na dvanáctém místě. Do závodu tak bude startovat za třetí řady. Nejrychlejší čas zajel ve svém devatenáctém z jednadvaceti kol.

Kvalifikaci vyhrál Ital Iannone časem 1:39,092. Do jedné sekundy s ním se vešlo patnáct jezdců.

 

Po kvalifikaci Karel Abraham řekl: „Mohlo to být ještě lepší, ale trať byla opět přecpána jezdci, kteří se při rychlém kole opět dost pletli do cesty. Takže jsem musel hodně často čekat, než se udělalo alespoň trochu místa. Dvakrát byla navíc kvalifikace zastavena kvůli motocyklu, který po pádu jezdce zůstal na trati. Highsida jsem dostal i já, sice jsem nespadl, ale bouchnul jsem se právě do zraněné ruky. Masáže a bandáž ale pomáhají, tak věřím, že ruka v sobotu vydrží celý závod. Podle předpovědi počasí by mělo být pod mrakem, ale nemá pršet.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...