V kvalifikaci Philippaerts a Tonus

vydáno 28. 3. 2009, text SRP, foto RZ

David Philippaerts a Arnaud Tonus vyhráli kvalifikační závody na úvodní Grand Prix sezony.

Jako první se na start svého kvalifikačního závodu postavili v italské Faenze, kde se koná úvodní závod motokrosového mistrovství světa třídy MX1 a MX2, jezdci slabší kategorie MX2. Nejlépe si s nástrahami tratě poradil švýcarský jezdec Arnaud Tonus (KTM), který od startu nedal nikomu šanci. Na druhém místě dojel francouzský tovární jezdec Kawasaki Steven Frossard, který na Tonuse ztratil 4,602 sekundy. Dalších 1,5 sekundy poté nabral v cíli třetí Shaun Simpson, jenž stejně jako Tonus jezdí s motocyklem KTM. Náš Martin Michek přijel na továrním speciálu TM250 na 30. pozici. Petr Smitka (KTM) skončil hned za ním.

V elitní kategorii MX1 zvítězil obhájce světového titulu David Philippaerts. Tovární jezdec japonské Yamahy využil odpadnutí svého týmového kolegy Joshe Coppinse, který se v posledním kole musel rozloučit se závodem v době, kdy jezdil několik kol na samém čele. Na druhém místě skončil dnes v kvalifikačním závodě Španěl Jonathan Barragan (KTM), jenž stejně jako třetí Antonio Cairoli neztratil na vítěze ani jednu sekundu. Náš Filip Neugebauer (Kawasaki) dokončil kvalifikační boj na 24. pozici, když na vítěze ztratil 1:04,618 minuty.

První body do klasifikace šampionátu veteránů získala česká dvojice Roman Heinrich (TM) a Petr Dokoupil (Yamaha). V prvním závodě této kategorie, jenž se jel již dnes na závěr celého programu, dojel za vítězným Peterem Ivenem (Honda) Roman Heinrich na dobrém 12. místě, Petr Dokoupil byl o dvě pozice horší.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...