Spies očekává tvrdý boj

vydáno 14. 7. 2011, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

Američan Ben Spies z továrního týmu Yamaha v MotoGP očekává náročný víkend v Německu. Podle jezdce přezdívaného „Texas Terror“ bude závod na Sachsenringu pro Yamahu mnohem obtížnější než předchozí dvě Grand Prix v Assenu a Mugellu. Spies oslavil v holandském Assenu své první vítězství v královské kubatuře MotoGP a o pódium chce bojovat i na německé půdě.

„Na Sachsenringu se nám v loňském roce moc nedařilo, ale v závodu se nám podařilo zlepšit a nakonec jsem byli silní, takže jsem před nadcházejícím závodním víkendem celkem optimistický. Bude to pro nás náročnější než v Assenu a Mugellu, ale myslím si, že budeme konkurenceschopní. Musíme se podívat, jak bude fungovat naše motorka. Sachsenring je plný zatáček, takže budeme trošku bojovat s nastavením, ale to uvidíme až po prvních trénincích,“ řekl Spies.

Poté Ben pokračoval: „Naše motorka letos není tak silná jako naši soupeři a stále se nám ještě nepodařilo vyřešit naše problémy, ale i přesto se nám daří se postupně zlepšovat. Samozřejmě potřebujeme více. Máme nachystáno několik nových dílů na testování v Brně, které potom použijeme v Indianapolis. Možná nebudeme tak silní jako jezdci na Hondě, ale můžeme se jim alespoň přiblížit. Každopádně dvě vítězství jsou pro náš tým dobrou motivací, protože víme, že Honda není neporazitelná.“



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...