Na Respect se každý rád vrací

vydáno 28. 7. 2014, text Helena, foto Nela + Helena Licht.

Tak opět po roce - stejné, a přitom pokaždé jiné - takové je setkávání se na akci Keep Respekt. Kdo sem jednou přijede, vrací se většinou i s dalšími přáteli.

Proč? Zažít pohodové odpoledne, pobavit se, ale i pomoci dobré věci. Výtěžek z dobrovolného vstupného či prodeje občerstvení a triček je totiž určen pacientům rehabilitačního ústavu v Kladrubech, kde léčí nemoci pohybového ústrojí. A nezřídka se mezi pacienty objevují i motorkáři…

Hlavní organizátoři (Lumír a Štěpánka z Rehabiliťáku) jsou po celý den k nezastavení se. Ale obrovské množství energie vydají již při přípravách. Jen vymyslet a vyrobit trička s logem Keep Recpect, která jsou každoročně jiná. A vždy se všechna vyprodají. Skvělá práce!
„Maskot“ sedmého ročníku Zdeněk Pěkný z Vlašimi se neúnavně proháněl po travnatém hřišti. „Minibike nám věnoval náš kamarád Hadgi, abychom pro něj našli nějaké využití, takže darovat ho tomuhle blonďatému klučinovi nám přišlo jako dobrý nápad. Respekt totiž není jen o osvětě mezi méně či více zkušenými motorkáři, ale každý rok nám dorůstá nová generace bikerů, takže čím dříve se u nich začne, tím větší „šanci přežít“ budou mít,“ jsou slova obětavých pořadatelů Lumíra a Štěpánky.
U tradiční zdi sprejeři vyrobili netradiční obrázek – plakát (prvního) Respektu 2008. Martina Hybáška bylo jako každý rok možné potkat v uvítacím stanu a nám se ho povedlo vyfotit zde. Ač na první pohled není nic poznat, i on se před pár lety znovu narodil, když ho motorka katapultovala do protisměru přímo pod návěs kamionu.

I my se vracíme pravidelně. Atmosféru jsme pro vás zachytili ve FOTOGALERII.

Překvapení pro pořadatele připravily dámy z Biker Cats. Výtěžek z prodeje svého kalendáře věnovaly pro dobré účely Keep Respect.

Jako každý rok bylo možné si připomenout zásady první pomoci.
Ani já jsem neodolala. Někoho oživit je skutečně dřina! A někdy i smutná – když zachraňovaný záchranáře napadne. „Nejčastější příčinou bývá opilost,“ svěřili nám profesionálové od záchranky.
Tváří loňského ročníku byl Matěj Čechák. Vloni soupeřil na dráze mezi kužely proti motocyklu, letos předvedl sport, který by málokdo s nechodícími spojoval.
Handibox přizpůsobuje pravidla klasického boxu lidem na vozíku.

K dobré pohodě zazpívala a zahrála Blanka Šrůmová se svojí novou kapelou.
Nejvíce diváků však přitáhla prezentace školy Míry Lisého Bezpečně na motorce.
Míra to prostě umí!
A po zábavné osvětě přišla zábava v podobě kaskadérské show kluků z Crazy Days. Míra Sporťáček Frey a Adam Peschel předvedli na minimálním prostoru maximum, které ještě doplnili vtipným komentářem.

Oko nezůstalo suché při ukázce „práce“ asistenčních psů. Práce v uvozovkách, protože pro psíky je zábavou lidem s hendikepem pomáhat. www.pestraspolecnost.cz
Mezi stovkami motorkářů byl k nepřehlédnutí improvizovaný stan z fotbalové branky bandy DD Riders. Do Kladrub dorazili již v pátek, aby v pohodě stihli vyjížďku i celý sobotní program. Přece jen to mají na Keep Respect z jižní Moravy kus cesty.



Přečtěte si také

Každý oblékl "Keep Respect"  30. 7. 2013   komentáře: 1

Další iČMN články

  • 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...